Tasteit

Healthy μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι

Με γιαούρτι

Αγαπάμε μήλα, ειδικά όταν είναι στην εποχή τους και οι μηλόπιτες είναι πάντα hot seller.

Θέλουμε όμως, μία healthy εκδοχή της μηλόπιτας. Χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, αλλά με γεύση και με θρεπτική αξία.

Τα κόκκινα μήλα είναι η γλυκιά βάση, που σε συνδυασμό με το γιαούρτι, δίνουν στον οργανισμό πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Το γιαούρτι, σε αυτή τη συνταγή είναι το συνδετικό υλικό που δίνει την κρεμώδη υφή ενώ το μέλι, προσθέτει φυσική γλυκύτητα.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με σιρόπι αγαύης, αν θέλουμε να κρατήσουμε τον γλυκαιμικό δείκτη, ακόμη πιο χαμηλά.

Μηλόπιτα light

Υλικά:

  • 3 μήλα (κόκκινα)
  • 1 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιές της σούπας μέλι ή 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιές της σούπας κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε τα μήλα στο γιαούρτι. Ρίχνουμε την κανέλα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα τα μήλα.

Μεταφέρουμε σε μικρό στρογγυλό ταψί με διάμετρο 15 εκ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 50 λεπτά, συνολικά και τα τελευταία 10΄ αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Γρηγόρης Κίκης: Μια συνέντευξη με τον σεφ που κατέκτησε την κορυφή πριν κλείσει τα 30
Η σκληρή δουλειά ή το ταλέντο είναι το μυστικό για να εξελιχθεί κανείς στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας; Μπορείς να δίνεις συνέντευξη και ταυτόχρονα να καθαρίζεις ψάρια; Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα; Αυτά κι άλλα πολλά σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον συνιδιοκτήτη του Herve, του Upon και του Hanky Panky
Γρηγόρης Κίκης: Μια συνέντευξη με τον σεφ που κατέκτησε την κορυφή πριν κλείσει τα 30