Tasteit

Hill Athens: Γαστρονομικός «λόφος» με θέα στην Ακρόπολη

Hill Athens: Γαστρονομικός «λόφος» με θέα στην Ακρόπολη

Ένα νεοκλασικό κτίριο περίπου στην αρχή της Αποστόλου Παύλου. Ένας χώρος που δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο την Αθήνα. Όπως κι εκείνη, συνδυάζει το κλασσικό με το σύγχρονο. «Παντρεύει» το τότε και το τώρα. Και το κάνει με στυλ και αξεπέραστη θέα.

Κάποτε το έλεγαν Chocolat Royal αλλά το Hill Athens είναι το όνομα που το αντιπροσωπεύει όσο δεν πάει. Γιατί το υπέροχο αυτό νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται το εστιατόριο είναι «ανάμεσα» σε 4 ιστορικούς λόφους: της Ακρόπολης, της Πνύκας, των Νυμφών (Αστεροσκοπείο) και των Μουσών (Φιλοπάππου).

Ο επιβλητικός Παρθενώνας στέκει «απέναντι» και κάνει τη θέα από το Hill Athens μαγευτική. Αλλά ακόμη κι αν επιλέξει κανείς να του… γυρίσει την πλάτη για να είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον συνδαιτημόνα του, το σίγουρο είναι ότι δεν μένει ανικανοποίητος. Γιατί θα βλέπει την Αρχαία Αγορά, το Ναό του Ηφαίστου και στο βάθος ακόμη έναν λόφο: τον Λυκαβηττό.

Μοιραία καταλαβαίνει κανείς ότι η Αθήνα και η ιστορία της είναι πρωταγωνίστριες στο Hill Athens. Αλλά δεν είναι οι μόνες. Το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στην Αποστόλου Παύλου, έναν από τους πλέον ιστορικούς περιπάτους της πόλης, κρύβει μέσα του θησαυρούς. Γευστικούς θησαυρούς, που περιμένουν να τους εξερευνήσετε, κάθε ώρα της μέρας.

Ο Hill Athens αγαπά την παράδοση, γι’ αυτό και στο μενού του θα βρεί κανείς αρνάκι φρικασέ ή μοσχάρι στιφάδο. Αλλά όχι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Οι άνθρωποι του Hill αγαπούν την παράδοση αλλά φροντίζουν και να την εξελίσσουν. Ακόμα και η χωριάτικη, την οποία ζητούν επιτακτικά οι ξένοι επισκέπτες, είναι η παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με νότες πιο δημιουργικές, με ιδέες που ταξιδεύουν όποιον τις δοκιμάζει.

Όλα τα υλικά για τα πιάτα του Hill Athens προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς. Μια ωδή στην ελληνική κουζίνα, με μια πιο σύγχρονη ματιά. Οι πρώτες ύλες επιλέγονται προσεκτικά από ολόκληρη την Ελλάδα με μοναδικό σκοπό να αποδοθεί στο πιάτο η γαστρονομική παράδοση της χώρας.

Με όποιον κι αν πάτε στο Hill Athens, θα φάτε ψωμί κι αλάτι. Κυριολεκτικά. Για «καλωσόρισμα» θα σας σερβιριστεί λαχταριστό, φρέσκο και πεντανόστιμο ψωμί, με ένα μπολ λάδι και άλλο ένα αλάτι. Ένας απλός αλλά τόσο εντυπωσιακός συνδυασμός!

Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, το Hill Athens ξεκινά νωρίς το ταξίδι στις γεύσεις. Από τις 09:00 έως τις 14:30 σερβίρει πρωινό και δίνει την ευκαιρία σε όσους κάνουν τη βόλτα τους στην Αθήνα να απολαύσουν τον καφέ τους με θέα την ιστορία της Αθήνας αλλά και μια πιάτα όπως χτυπητά αυγά (scrabble ντε) ή καγιανά. Φυσικά, εστιατόριο που σερβίρει brunch και σέβεται τον εαυτό του, έχει και croque madame.

Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Hill Athens κατά το μεσημέρι, το μενού που περιμένει, προκαλεί διλήμματα. Λαυράκι; Κοτόπουλο με τραχανά; Pinsa πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο καβουρμά; Gnocchi πατάτας με άγρια μανιτάρια; Καλή τύχη (και καλή όρεξη).

Στο πραγματικά δύσκολο task της επιλογής, σημαντικό ρόλο έρχεται να παίξει το προσωπικό του μαγαζιού. Στο Hill, η φράση «ελληνική φιλοξενία» βρίσκει την απόλυτη έννοια. Θα σας καθοδηγήσουν για το φαγητό και το κρασί που του ταιριάζει (έχετε να διαλέξετε από μια λίστα με 200+ ετικέτες άλλωστε).

Ο executive chef Δημήτρης Δημητριάδης και ο chef de cuisine Κωνσταντίνος Μπρίνιας (δυο άνθρωποι με μακρά σταδιοδρομία στην εστίαση, που έχουν περάσει από εστιατόρια όπως Αίγλη, Premiere Intercontinental, εστιατόριο Μουσείου της Ακρόπολης, Artisanal, Hytra, Φίτα) που έχουν επιμεληθεί το μενού, έχουν φροντίσει τα διλήμματα θα συνεχίζονται και στο δείπνο. Κριθαράκι με γαρίδες; Σούπα ημέρας; Ψάρι ή κρέας;

Γεύμα ή δείπνο, το ωραίο φαγητό συνοδεύεται από καλό κρασί. Και γι’ αυτό (μαζί με όλα τ’ άλλα που κάνουν το Hill talk of the town) έχει μεριμνήσει ο restaurant manager Γιώργος Σπύρου, ένας άνθρωπος με μακρά και επιτυχή συνεργασία σε πολλά πετυχημένα project της αθηναϊκής εστίασης και με πολλά χρόνια εμπειρίας, 16 εκ των οποίων ο Βαρούλκο! Μπορεί (και θα το κάνει) να εξηγήσει γιατί κάθε πιάτο του μενού συνδυάζεται με το κρασί που του… αξίζει, δημιουργώντας έτσι μια πανδαισία γεύσεων. 

Το κρασί αποτελεί σημαντικό μέρος της φιλοσοφίας του Hill Athens: απόλαυση και γνώση δηλαδή. Η ποικιλία των ετικετών από ελληνικούς αμπελώνες αλλά και επιλεγμένες ετικέτες από το εξωτερικό, υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, είτε συνοδεύοντας τα πιάτα του εστιατορίου, είτε ως πρώτη επιλογή με τη συνοδεία ελληνικών τυριών και αλλαντικών.

Οι ελληνικές γεύσεις δεν λείπουν ούτε από το bar του Hill Athens καθώς κλασικά cocktails και συνταγές παρουσιάζονται με βάση από ελληνικά αποστάγματα.

Το τσίπουρο, η μαστίχα και πολλά ακόμη ελληνικά προιόντα προσφέρουν μοναδικές στιγμές απόλαυσης μεταφέροντας τα αρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο ποτήρι σας! 

Σημαντικό στην εμπειρία που προσφέρει το Hill Athens είναι οι άνθρωποι του service. Ευχάριστοι, φιλικοί και έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να εξηγήσουν τα πιάτα του μενού και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θελήσει κανείς.

Πέρα από ένα εστιατόριο που αναδεικνύει την ιστορία της Αθήνας τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, το Hill Athens ανοίγει τις πύλες του και για όσους ενδιαφέρονται να παραθέσουν επαγγελματικά γεύματα ή δείπνα, για όσους θέλουν να κάνουν wine tasting ή να απολαύσουν αυτό που λέμε… wine dinner.

Σε έναν πεζόδρομο που «φωνάζει» Αθήνα, έναν δρόμο όπου περπατούν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, το Hill είναι εκεί για να προσφέρει την ελληνική φιλοσοφία διαφορετικά απ’ τους άλλους. Σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας, το Hill είναι πολλά εκτός από ένα: τουριστικό. Το αποδεικνύουν οι πρώτες ύλες του, τα προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και ο κατάλογος με τις ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.  

Στο Hill Athens το φαγητό, το κρασί και το ποτό είναι κομμάτια ενός παζλ γεύσεων, γνώσεων και εμπειρίας.

Απόστολου Παύλου 27, Θησείο, Αθήνα

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα