Πέμπτη, 21 Νοε.
19oC Αθήνα

Lemon Martini: Ένα κοκτέιλ για να γιορτάσουμε την προ-Παρασκευή

Lemon Martini: Ένα κοκτέιλ για να γιορτάσουμε την προ-Παρασκευή

Ο συνδυασμός, λίγο γλυκό και λίγο ξινό, μαζί με αλκοόλ, κερδίζει και μάλιστα με λόγο: είναι ένας γευστικός συνδυασμός! Και το τέλειο κλείσιμο σε μια κοπιαστική μέρα.

Το μυαλό μας, στο άκουσμα του ξινού ποτού, πηγαίνει στη Μargarita, που απολαμβάνει μεγάλη δημοφιλία. Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο, ξινό κοκτέιλ, το Lemon Drop Martini, που αξίζει μια εναλλακτική θέση στη λίστα των «σπιτικών» ποτών, μετά το γραφείο, ενώ είναι σίγουρα καλή ιδέα ως καλωσόρισμα στο dinner party ή συνοδεία στο brunch, ως brunch sipper, όπως θα λέγαμε.

Το Lemon Drop Martini είναι ένα κοκτέιλ που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970, πιθανότατα, σε ένα διάσημο μπαρ, που δεν υπάρχει πια, το Henry Africa’s στο Σαν Φρανσίσκο. Αποτελούσε, μία σικ επιλογή για τις κυρίες, αν και τότε, ήταν πολύ πιο γλυκό, από ό,τι είναι η σημερινή, πιο ισορροπημένη, εκδοχή του.

Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε φυσικό χυμό φρέσκου λεμονιού, χωρίς φόβο, για την «ξινίλα», αφού το λικέρ πορτοκαλιού και το σιρόπι θα εξισορροπήσουν την κατάσταση. Επίσης είναι και γευστικά και αισθητικά, σημαντικό να «ντύσετε» το χείλος του ποτηριού, με το μείγμα της λεμονοζάχαρης, που θα φτιάξουμε.

Lemon Drop Martini

Υλικά:
Για τη λεμονοζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Φέτα λεμόνι

Για το κοκτέιλ

  • 60 γρ. βότκα
  • 30 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 15 γρ. Cointreau
  • 15 γρ. απλό σιρόπι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη λεμονοζάχαρη για το ποτήρι: Ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ ή πιάτο που είναι αρκετά ευρύχωρο για να χωρέσει το ποτήρι μας.

Τρίβουμε το ξύσμα του λεμονιού με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να φτιάξουμε το κοκτέιλ μας, ώστε να βγουν τα αρώματα και τα έλαια του λεμονιού.

Φτιάχνουμε το κοκτέιλ: Σε ένα σέικερ γεμάτο κατά τα 2/3 με πάγο, ρίχνουμε τη βότκα, το χυμό λεμονιού, το Cointreau και το απλό σιρόπι (ζάχαρη προς νερό είναι 1:1 κατ’ όγκο). Ανακινούμε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να κρυώσει.

Περνάμε τη φέτα του λεμονιού στο χείλος του ποτηριού, για να βραχεί και να κολλήσει η λεμονοζάχαρη, πιέζοντας το ποτήρι ανάποδα και κυκλικά.

Σουρώνουμε και σερβίρουμε το κοκτέιλ μας.

Απολαμβάνουμε το Lemon Martini μας, σαν να είναι Σαββατόβραδο, σε μπαρ στο Σαν Φρανσίσκο.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις