Πέμπτη, 21 Νοε.
19oC Αθήνα

Mac&Cheese σε ένα σκεύος: Εύκολα τυρένια ζυμαρικά που λατρεύουν τα παιδιά

Mac&Cheese σε ένα σκεύος: Εύκολα τυρένια ζυμαρικά που λατρεύουν τα παιδιά

Πόσα πράγματα καλύτερα από τα ζυμαρικά, τυλιγμένα σε κρεμώδη, μεταξένια, τυρένια σάλτσα, μπορείτε να ονομάσετε; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το mac and cheese είναι αγαπητό τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

Και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω να πλέκω το εγκώμιο αυτής της απόλυτης comfort Αμερικανιάς, για πολλή ώρα, απεναντίας, θα σας πω τι με εμποδίζει να φτιάχνω mac and cheese πιο συχνά: τα πολλά κατσαρολικά, που απαιτεί η κλασική συνταγή.

Λατρεύω την πλούσια γεύση του mac and cheese, αλλά, για να σας είμαι ειλικρινής, δεν θέλω, πάντα να κάνω όλη αυτή τη δουλειά και να ξοδέψω τόσες ώρες πάνω στο νεροχύτη. Επίσης, δεν είμαι πάντα σε φάση «σούπερ παχυντικής» εκδοχής, ενός, ήδη, πλούσιου πιάτου.

Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές και τα κόλπα μου, για να διασφαλίσω το πιο κρεμώδες, αλλά και εύκολο mac and cheese και μάλιστα με τη χρήση ενός, μόνο, σκεύους, μιας, μόνο, κατσαρόλας. Θα πρέπει να θυμάστε να δοκιμάσετε το πόσο αλμυρό είναι το φαγητό σας, πριν αλατίσετε, γιατί τα τυριά, μπορεί να σας φανούν αρκετά αλμυρά.

Mac&Cheese σε ένα σκεύος

Υλικά:

Για την τραγανή επικάλυψη (προαιρετικά)

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια κράκερ Ritz, ή άλλα αλμυρά τυροκράκερς
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το mac and cheese:

  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για γεύση
  • μια πρέζ καγιέν (προαιρετικά)
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοραλλάκι
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 συσκευασία mix τριμμένων τυριών
  • 1/2 πακέτο τυρί cheddar για τρίψιμο

Εκτέλεση:

Σε μία και μοναδική κατσαρόλα, από την αρχή έως το τέλος της συνταγής, ετοιμάζουμε την τραγανή επικάλυψη (προαιρετικά):

Λιώνουμε το βούτυρο σε βαριά και βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κράκερ, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε για 2 με 4 λεπτά, ώστε να καλυφθούν με το λιωμένο βούτυρο και να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τα φρυγανισμένα ψίχουλα κράκερ σε ένα πιάτο για να κρυώσουν και σκουπίζουμε την κατσαρόλα από τυχόν μικροσκοπικά ψίχουλα.

Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι και το καγιέν (αν χρησιμοποιείτε).

Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το αλάτι, στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι.

Ρίχνουμε τα κοραλλάκια, χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά και ανακατεύοντας κάθε λεπτό περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να μειωθούν αρκετά τα υγρά, για 6 έως 9 λεπτά, χωρίς να στεγνώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, πρώτα το τυρί-κρέμα και κατόπιν τα τριμμένα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα φρυγανισμένα κράκερς.

Το πιάτο αυτό, που είναι έτοιμο σε 10΄, συνήθως ικανοποιεί όλα τα πλήθη, για δείπνο, ή μεσημεριανό, ως κυρίως ή ως γαρνιτούρα σε ψητό κοτόπουλο ή μπριζόλα ή ακόμη βραστά ή ψητά λαχανικά.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις