Ξέρατε για Magic Bus, τώρα θα μάθουμε, μαζί και το Magic Cake.
Χρειάζεται σίγουρα μαγεία, υπομονή και προσήλωση στη συνταγή, για να μετατρέπει ένα κουρκούτι, σε πολυτελές επιδόρπιο, που έχει: κάτω στρώση, υγρού κέικ, μεσαία στρώση κρέμας και τελευταίο στρώμα από αφράτο παντεσπάνι. Όλα με ένα μείγμα, που μαγικά, αλλάζει υφές, μέσα στον φούρνο μας, χωρίς να απαιτούνται εξεζητημένα υλικά ή ειδικός εξοπλισμός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι είναι το Magic Cake, που βλέπουμε στα social media μαζί με σχόλια που το αποθεώνουν; Μα το gâteau magique που προέρχεται από τη Νοτιοδυτική Γαλλία.
Βάλτε το κέικ, μια ώρα, στο ψυγείο, πριν το κόψετε σε φέτες για να δώσετε στην κρέμα την ευκαιρία να δέσει και έτσι να κοπούν καλύτερες φέτες ή κομμάτια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Μαγικό Κέικ
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια ( 480 ml ) πλήρες γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ( 113 g ) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 4 μεγάλα αυγά χωρισμένα (ασπράδι-κρόκους)
- 2/3 φλιτζανιού ( 135 g ) κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 3/4 φλιτζανιού ( 90 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών, με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.
Στρώνουμε το ταψί με μια στρώση λαδόκολλα που καλύπτει το κάτω και τις 2 πλαϊνές πλευρές με μια ελαφριά προεξοχή, από το ταψί. Λαδώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο, σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Μην αφήνετε το γάλα να πάρει βράση ή να σιγοβράσει. Θα πρέπει απλώς να ζεσταθεί.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σφιχτές κορυφές, περίπου 4 λεπτά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολύ το αλεύρι, αλλά το κουρκούτι θα αραιώσει σύντομα.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα με το βούτυρο ανακατεύοντας στο χαμηλό και μόλις ενσωματώσετε περίπου το μισό μείγμα γάλακτος, μπορείτε να ρίξετε το υπόλοιπο και να χτυπήσετε να ενωθούν. Το κουρκούτι θα είναι λεπτό και λείο, όπως το κουρκούτι για κρέπες.
Τώρα βάζουμε, στο μείγμα, τα ασπράδια, που είναι χτυπημένα σε μαρέγκα, με κοφτές κινήσεις. Μην ανακατεύετε υπερβολικά – θα πρέπει να υπάρχει ακόμα ένα στρώμα αφρού πάνω από το κουρκούτι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή, το κέικ να έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του ταψιού και το κέντρο του γλυκού, να κουνιέται απαλά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσει αρκετά για να μπει στο ψυγείο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε, για να κοπούν ωραία κομμάτια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια, με ζάχαρη άχνη και αν θέλουμε, ή σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και λίγη σαντιγί.