Αν είστε λάτρεις του λεμονιού στα γλυκά, τότε πρέπει να φτιάξετε αυτά τα μαλακά μπισκότα, γιατί απλώς δεν έχετε φάει καλύτερα.
Το ξύσμα λεμονιού στα μπισκότα και ο φρέσκος χυμός λεμονιού στο γλάσο, κάνει αυτή τη συνταγή, την καλύτερη, που θα βρείτε εκεί έξω.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρησιμοποιώντας φρέσκο λεμόνι, τα μπισκότα γίνονται, απίστευτα, αρωματικά, μαστιχωτά και νόστιμα. Έχουν ένα ελαφρώς τραγανό εξωτερικό με ένα απαλό και τρυφερό εσωτερικό.
Τα γαρνίρουμε με το σπιτικό γλάσο με λεμόνι και τυρί κρέμα και η γεύση απογειώνεται.
Στα extras: δεν χρειάζεται να παγώσετε τη ζύμη, απλώς πλάθετε μπαλάκια και ψήνετε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα καλύτερα μαλακά μπισκότα λεμονιού
Υλικά
Για τα μπισκότα λεμονιού
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 250 γρ. βούτυρο – σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 2 και 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το γλάσο με κρέμα λεμονιού
- 120 γρ. βούτυρο – σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γρ. τυρί κρέμα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, τρίβοντας το ξύσμα στη ζάχαρη με τα δάχτυλά μας για να απελευθερωθούν τα έλαια του λεμονιού.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη λεμονιού μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέτουμε το αυγό.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε τόσο όσο να ενωθούν σε μια μαλακή ζύμη για μπισκότα, όχι περισσότερο.
Πλάθουμε μπαλάκια, διαμέτρου 4 εκατοστών και τοποθετούμε στο ταψί, με απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες, περίπου 12 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Όσο κρυώνουν τα μπισκότα φτιάχνουμε το γλάσο.
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και το τυρί κρέμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού του γλυκού, βάζουμε γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο και λίγο ξύσμα λεμονιού.