Tasteit

Noodles με tofu: Συνταγή που γίνεται σε 15′

Υγιεινό και νόστιμο

Ανακάλυψα το τόφου πρόσφατα. Ξέρω ότι μουρμουράτε πως είναι σαν «σοβάς» και πως «χαίρω πολύ… και στο σφουγγάρι των πιάτων, αν βάλω σάλτσα και μπαχαρικά, θα νοστιμίσει». Ηρεμήστε, fellow cooks.

Είναι αλήθεια ότι το tofu είναι απλό στη γεύση και αν το μαρινάρετε με διάφορα μπαχαρικά ή σάλτσες, μπορεί να γίνει πραγματικά νόστιμο, άσε που είναι και θρεπτικό.

Εδώ, έχουμε, φίλες και φίλοι, μια πανεύκολη συνταγή με γιαπωνέζικα, σούπερ υγιεινά soba noodles, φτιαγμένα από φαγόπυρο, χωρίς γλουτένη, που γίνεται μέσα σε 15 λεπτά.

Αυτά τα noodles μπορούν να καταναλωθούν κρύα ως σαλάτα ή μέσα σε ζεστό ζωμό.

Για πιο healthy εμπειρία, μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά στο stir fry μας, όπως μπρόκολο, κολοκύθια, καρότα, ή φασολάκια mange tout.

Tofu soba noodles

Υλικά:

  • 2 πακέτα soba noodles
  • 1 πράσινη πιπεριά (ή κόκκινη – κομμένη σε φέτες)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • φρέσκο ​​μαϊντανό
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γραμμάρια τόφου (κομμένο σε κύβους)
  • σουσάμι (για γαρνίρισμα – προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τα noodles:

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε σιγά σιγά τα noodles και ανακατεύουμε απαλά για να βυθιστούν όλα, στο νερό. Σιγοβράζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως, για 7 έως 8 λεπτά. Αν το νερό αρχίσει να αφρίζει και να βράζει, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι κρύο νερό για να μειώσουμε τη θερμοκρασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ύστερα γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό και ξεπλένουμε τα νουντλς, μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό. Αφήνουμε τα ζυμαρικά στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο ή φυτικό λάδι. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Βγάζουμε το τόφου, από τη συσκευασία, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε κύβους και το ρίχνουμε στο γουόκ να πάρει χρώμα, για 3-4 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα νουντλς. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγη πάπρικα, σάλτσα σόγιας, χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε μαζί.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι πριν το σερβίρουμε.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Η αλήθεια για τα φυσικά κρασιά
Αν έχετε ακούσει για τα φυσικά κρασιά, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί: «Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο ξεχωριστά;» Ή ίσως να έχετε φίλους...
Τι είναι τα κρασιά «χαμηλών παρεμβάσεων» και γιατί γίνονται trend