Παρασκευή, 25 Οκτ.
18oC Αθήνα

The Heritage: H Σπονδή αγκαλιάζει το παρελθόν της

Σπονδή 2024

Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αναμνήσεων ξεκινά στο Παγκράτι.

Στο θρυλικό αθηναϊκό εστιατόριο επιστρέφουν για μοναδικές εμφανίσεις 5 εμβληματικοί chefs και 4 σπουδαίοι pastry chefs.

Ό,τι και να πούμε για τη Σπονδή θα είναι λίγο. Ο περφεξιονισμός του Απόστολου Τραστέλη μας έχει δώσει ένα εστιατόριο που χάρισε -και εξακολουθεί να χαρίζει- στην πόλη μεγάλες συγκινήσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, δηλώνει πως για εκείνον η γαστρονομία είναι μια παράσταση που οραματίζεται και σκηνοθετεί κάθε βράδυ. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που από το 1996 τα πιάτα και η σάλα της Σπονδής γράφουν ιστορία, ενώ από το 2002 και έπειτα βρίσκεται σταθερά στις σελίδες του Οδηγού Michelin υπενθυμίζοντάς με συνέπεια την προσφορά της στο fine dining.Σπονδή 2024_2

Η κληρονομιά

Η Σπονδή όμως δεν είναι απλά ένα μισελενάτο εστιατόριο, καθώς λειτούργησε ως ένα εργαστήριο υψηλής γαστρονομίας που εξελίχθηκε κυριολεκτικά σε σχολή. Από εδώ πέρασαν και «αποφοίτησαν» με επιτυχία όλοι σχεδόν οι σπουδαίοι μάγειρες που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα. Τιμώντας αυτή την παράδοση η Σπονδή ανοίγει την «αγκαλιά» της και προσφέρει σε παλιούς και νέους φίλους το Heritage, ένα ταξίδι γεύσεων και αναμνήσεων που αντικατοπτρίζει τη μοναδική της κληρονομιά.

Ποιοι μαγειρεύουν ξανά στο Παγκράτι;

Ο Απόστολος Τραστέλης, προσκαλεί πέντε εμβληματικούς σεφ και τέσσερις καταξιωμένους pastry chef, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη Σπονδή, να επιστρέψουν για πέντε μαγικές βραδιές και να μαγειρέψουν ξανά για το θρυλικό αυτό εστιατόριο. Ο Γκίκας Ξενάκης, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Παύλος Κυριάκης, ο Παναγιώτης Γιακαλής, ο Τάσος Στεφάτος και οι pastry chefs, Γιώργος Πλατινός, Δημήτρης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Κούφας και Σπύρος Πεδιαδιτάκης, «αναλαμβάνουν» την κουζίνα της Σπονδής μαζί  φυσικά με τον executive chef Arnaud Bignon και υπόσχονται να μας χαρίσουν πέντε αξέχαστες βραδιές γεμάτες γαστρονομική εμπειρία. Η αυλαία του κύκλου Heritage ανοίγει στις 13 Νοεμβρίου με τον χαρισματικό Γκίκα Ξενάκη (Aleria), ο οποίος, μαζί με τον Arnaud Bignon, θα μας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό γευστικό μονοπάτι, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις