Tasteit

To dip του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Δείπνο για 2 του Αγ. Βαλεντίνου - Ορεκτικό

Αν αναζητάτε ένα ορεκτικό, για το πριβέ δείπνο τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου, τότε ένα νόστιμο dip, είναι αυτό που θα σας φέρει πιο κοντά.

Το πλούσιο και ελαφρά πικάντικο dip του 1 εκατομμύριου, δεν έχει τυχαία αυτό το όνομα. Τα υλικά και ο συνδυασμός τους, του δίνουν υπέροχη γεύση, για την οποία θα πλήρωνες, αν είχες, 1 εκατομμύριο δολάρια.

Βγάζει αλμυρή αλλά και φρέσκια γεύση, από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ενώ το τυρί κρέμα εξισσοροπεί τη λιπαρότητα από τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία, όμως, θέλουμε για τη γεύση τους.

Πριν ανακατέψετε το φρέσκο τυρί κρέμα, βεβαιωθείτε ότι έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έχει μαλακώσει, για να μπορέσει να αναμειχθεί με τη μαγιονέζα.

Να με θυμηθείτε, η όλη διαδικασία του βουτήγματος των κράκερς σε αυτό το ντιπ και της προσφοράς της υπέροχης μπουκιάς, στον ή στην αγαπημένη μας, θα ενισχύσει τη διάδραση και την επαφή μεταξύ των συνδαιτημόνων.

Το ντιπ του 1 εκατομμυρίου

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 (225 γρ.) συσκευασία τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 225γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες και χωρισμένα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Καβουρδίζουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει πολύ τραγανό – προτιμώ τη μέθοδο του φούρνου μικροκυμάτων, ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας. Στραγγίζουμε το μπέικον, από το λίπος του και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Ενώνουμε το μαλακωμένο τυρί κρέμα με τη μαγιονέζα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν

Ρίχνουμε το τριμμένο cheddar, τα κομμάτια του μπέικον, τα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και την πρέζα πιπέρι καγιέν. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο πράσινο κρεμμύδι, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη ή το καπάκι από το μπολ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Συνιστώ να σερβίρετε το ντιπ με κάποιο είδος κράκερ βουτύρου, αλλά και τα ωμά λαχανικά θα ήταν ωραία, αν είναι της υγιεινής διατροφής, η παρέα σας.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα