Τα vegan πιάτα, μπορεί να είναι ιδιαίτερης γεύσης και νοστιμιάς. Όπως αυτό το κρεμώδες κάρι με ρεβύθια και γλυκοπατάτες.
Με τον ίδιο τρόπο παρασκευάζονται όλα τα πιάτα curry, καυτερά, μέτρια ή ήπια, είτε είναι με κοτόπουλο, είτε με λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δύο είναι τα μυστικά: το γάλα καρύδας, που δένει τη σάλτσα, να είναι από την κονσέρβα, γιατί είναι πιο πλούσιο και παχύρρευστο και αν μπορέσετε να βρείτε, στην αγορά, κόκκινη πάστα κάρι, τα αρώματα είναι πολύ πιο έντονα.
Η πάστα κάρι, είναι σε μορφή υγρής κρέμας και περιέχει μείγμα από αρωματικά και λαχανικά. Υπάρχει σε τρία χρώματα πράσινη, για κοτόπουλο, την κίτρινη για θαλασσινά και λαχανικά και κόκκινη για μοσχάρι. Είναι βασικό συστατικό στις ασιατικές κουζίνες, κυρίως της Ταϊλάνδης. Η πάστα, είναι καυτερή και περιλαμβάνει σκόρδο, πιπεριές, τζίντζερ, λάιμ, λέμονγκρας, κόλιαντρο, λάδι, φύλλα κάρι, κουρκουμά και πάπρικα.
Αν δεν μπορέσετε να βρείτε την καυτερή αρωματική πάστα, σας δίνω στα υλικά, τον τρόπο που μπορείτε να την υποκαταστήσετε. Με σκόνη κάρι, σκόρδο και σκόνη τζίντζερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Curry με ρεβύθια και γλυκοπατάτες
Υλικά:
- 2 φλ. ρεβύθια βρασμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο & 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 γλυκοπατάτες κόκκινες μεγάλες
- 400 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
- 1 κ.σ. κάρυ(μέτριο ή όσο καυτερό αντέχετε)
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μπουκιές και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κάρι, το τζίντζερ, το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι ατμού ή ζεστές ινδικές πίτες naan.