Site icon NewsIT

Zyme Zymospritzeria: Η τέχνη της γεύσης, βρήκε το «σπίτι» της

25.11.2024 | 09:35
Zyme Zymospritzeria: Η τέχνη της γεύσης, βρήκε το «σπίτι» της

Ένας χώρος ωδή στο ζυμάρι και στη γεύση που μας προσφέρει. Το νέο trend, το νέο hot spot, το νέο στέκι που περιμένει στην «καρδιά» του Πειραιά. Γνωρίστε το Zyme Zymospritzeria.

Με θέα στο υπέροχο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου, πάνω στην πλατεία Κοραή και δίπλα στην έξοδο του Μετρό, το Zyme Zymospritzeria έρχεται να φέρει λίγη από την ιταλική αύρα της λαχταριστής focaccia και των spritz, στο κέντρο του Πειραιά. Κάτι σαν να δοκιμάζετε υπέροχες γεύσεις, τον καφέ σας ή ένα κοκτέιλ στην πλατεία Piazza della Rotοnda κοιτώντας το Πάνθεον της Ρώμης.

Μέσα στις λίγες εβδομάδες της λειτουργίας του, το Zyme Zymospritzeria έχει προλάβει να γίνει talk of the town. Τις καθημερινές ανοίγει πολύ νωρίς το πρωί και μένει στην… υπηρεσία σας έως τις 23:30. Που σημαίνει ότι καλύπτει κάθε ανάγκη, κάθε ώρα της μέρας: από το πρωινό και το brunch έως το μεσημεριανό και το finger food μαζί με το ποτό μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Το εσωτερικό του έχει ιδιαίτερη mentalité. Μοιάζει industrial, με τα “γυμνά” τούβλα και το ξύλο να πρωταγωνιστούν αλλά η φιλοσοφία του είναι άλλη: «Ο τεχνητός λίθος χρησιμοποιείται από τους αρχαίους χρόνους και για την κατασκευή του ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία: Η πρώτη ύλη ζυμώνεται με το νερό, μπαίνει σε καλούπια, παίρνει διάφορα σχήματα και μετά ψήνεται στον ήλιο ή σε θερμούς θαλάμους. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ζυμάρι»…

Το ζυμάρι, λοιπόν, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο Zyme Zymospritzeria. Το ζυμάρι που πλάθεται από τα έμπειρα χέρια του Γιώργου Ιωάννου και παίρνει σχήμα, γεύση και οντότητα. Στο βάθος του μαγαζιού θα τον δείτε να φουρνίζει και να ξεφουρνίζει, να κόβει και να φτιάχνει λαχταριστές φοκάτσιες, όπως αυτή με prosciutto cotto, μπεσαμέλ, σάλτσα τυριών και βιολογικό αυγό.

Αυτές, μαζί με τον εκλεκτό καφέ Area 51 και το brunch που επιμελείται η σεφ Μαρία Σιάρχου, θα κάνουν τα πρωινά, τα μεσημέρια και τα βράδια στον Πειραιά, διαφορετικά. 

Τα πρωινά, στο Zyme Zymospritzeria θα βρείτε, εκτός από λαχταριστή focaccia, ζεστά κρουασάν, πίτες και γλυκά. Κάθε ώρα της μέρας, τον πρώτο λόγο έχουν πιάτα όπως το αβοκάντο toast με βάση κρουασάν βουτύρου, βιολογικό αυγό, σπανάκι και μπόλικη παρμεζάνα, focaccia με πορκέτα, provolone dolce και μαγιονέζα, σάντουιτς με μασκαρπόνε, μοτσαρέλα, προσούτο και μαγιονέζα ή η… συμμαχία Ιταλίας – Γαλλίας, δηλαδή η focaccia croque madame με προσούτο.

Must try πεϊνιρλί, παντσερότι, κρουασίνια, στρούντελ μελιτζάνας, φοκάτσια της ημέρας στο ταψί (με ντοματίνια ή ελιά κ.α.), pancakes, σπανακόπιτα με τραχανά.

Κι αν προτιμάτε γλυκό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο Zyme περιμένουν μηλόπιτες, blueberry και carrot cake, γλυκά brioche κανέλλας ή σοκολάτας. 

Το βράδυ, επειδή τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο, στο Zyme περιμένουν λαχταριστά tapas. Οι άνθρωποι του Zyme Zymospritzeria είναι «οπαδοί» του zero food waste. Ό,τι μείνει (αν μείνει) από το πρωινό, γίνεται cicchetti (λέγε με μικρά μεζεδάκια είτε σερβιρισμένα σε ψωμάκι είτε σκέτα, τα οποία γίνονται μια μπουκιά και τρώγονται με το χέρι) και συνοδεύεται τέλεια με aperitivo.

Όλα όσα θα δείτε και σίγουρα θα λαχταρίσετε και θα θέλετε να δοκιμάσετε, θα τα παρακολουθήσετε να δημιουργούνται μπροστά στα μάτια σας. Η κουζίνα του Zyme Zymospritzeria είναι… open οπότε μπορείτε να βλέπετε βήμα προς βήμα τη διαδικασία έως το… πιάτο σας.

Zyme Zymospritzeria: Δραγάτση 10, Πειραιάς.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version