Σκεφτείτε μια σαλάτα με κρεμώδη απαλή πίκλα τραγανού αγγουριού και κόκκινο κρεμμύδι.
Έχει ελάχιστα υλικά, αλλά απαιτεί λίγο χρόνο, για να μείνει το αγγούρι με το αλάτι, γιατί έτσι θα συγκρατήσει πάνω του, το ντρέσινγκ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο φρέσκος άνηθος και η κρέμα γάλακτος μετατρέπουν αυτά τα βασικά υλικά, σε μία σαλάτα, ιδιαίτερα δροσερή.
Πρόκειται για κλασική σαλάτα που φτιάχνουν εδώ και δεκαετίες στις Μεσοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής, εκεί που το ψητό κρέας είναι επιστήμη και εμμονή.
Κατά συνέπεια, η σαλάτα αυτή θα μπορούσε ωραιότατα, να σερβιριστεί με το σουβλιστό αρνί και να δώσει φρεσκάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αγγουροσαλάτα με κρεμώδες ντρέσινγκ
Υλικά:
- 4 αγγούρια (μέτρια), ξεφλουδισμένα και κομμένα σε δίσκους πάχους μισού εκατοστού
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- Αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το μεγάλο τρυπητό, που έχουμε για τα μακαρόνια, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε τα αγγούρια και τα κρεμμύδια, στο «μαντολίνο», ή σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι και τα βάζουμε στο σουρωτήρι.
Πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλα τα υλικά.
Αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα και έως 2 ώρες.
Μεταφέρουμε τα αγγούρια και τα κρεμμύδια από το τρυπητό, σε ένα ταψί, στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνουμε με άλλη μία στρώση χαρτιού, ταμποναριστά.
Χτυπάμε σε μπολ, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, το ξύδι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε τα αγγούρια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν, από το ντρέσινγκ.
Σερβίρουμε αμέσως, στο τραπέζι με το ψητό κρέας.