Tasteit

Αγίου Βαλεντίνου: 2 σαμπάνιες και 4 προτάσεις για φαγητό για τη γιορτή του έρωτα

Αγίου Βαλεντίνου: 2 σαμπάνιες και 4 προτάσεις για φαγητό για τη γιορτή του έρωτα

Κάθε χρόνο, στις 14 Φεβρουαρίου ψάχνουμε εκείνες τις ιδέες που θα κάνουν την επέτειο της αγάπης μοναδική: λουλούδια, γλυκά, ειδικά σοκολάτες, δώρα και κάρτες έχουν την τιμητική τους, φυσικά, αλλά ανάμεσα στις άπειρες επιλογές, εμείς διαλέξαμε μερικές ξεχωριστές, με ιδιαίτερη λάμψη.

Οι ερωτευμένοι όλου του κόσμου συμφωνούν πως ο πιο τέλειος τρόπος να γιορτάσει κανείς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι με ένα δείπνο – και λίγα πράγματα μπορούν να το πλαισιώσουν τόσο ιδανικά όσο η σαμπάνια. Εφόσον μάλιστα το χρώμα της γιορτής είναι το κόκκινο, τι καλύτερο από την κατακόκκινη και ξεκάθαρα σέξι σε εμφάνιση Champagne Piper Heidsieck Cuvée Brut.

Αυτή η εμβληματική σαμπάνια έχει περιεκτικότητα 50% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier, 20% Chardonnay. Με το 30% της σύνθεσης να βασίζεται σε reserve wine από 100 διαφορετικά crus, αποτελεί ένα συναρπαστικό μπλεντ από διαφορετικές σοδειές, με τη νεότερη από αυτές να είναι πέντε ετών.

Για αυτό, άλλωστε, διαθέτει τόσο κομψό αρωματικό προφίλ, με νότες από αχλάδι, λευκό ροδάκινο, εσπεριδοειδή και άνθη πορτοκαλιάς, καθώς και πλούσιο μα ταυτόχρονα ισορροπημένο στόμα, με χαρακτηριστικές νύξεις από φρυγανισμένο ψωμί και ξηρούς καρπούς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piper-Heidsieck Champagne (@piper_heidsieck)

Μπορούμε να την πιούμε ευχάριστα σαν απεριτίφ, αλλά και να την αφήσουμε να συνοδέψει κάτι εκλεκτό για την περίσταση, όπως θαλασσινά και οστρακοειδή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο οίκος από την ίδρυση του το 1875, έχει αποδείξει την πρωτοποριακή ικανότητα του να παράγει αφρώδη οινο-ποιήματα που ξεχωρίζουν, ενώ ο οινοποιός Emilien Boutillat, εγγυάται τόσο το κομψό στυλ όσο και τις συνεχείς βραβεύσεις για την ιδιαίτερη αυτή σαμπάνια.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piper-Heidsieck Champagne (@piper_heidsieck)

Μια ακόμη άψογη επιλογή, για να ενισχύσουμε το ερωτικό κλίμα της πολυαναμενόμενης βραδιάς, είναι η Champagne Charles Heidsieck Brut Reserve (40% Pinot Noir για φρούτο και δομή, 40% Chardonnay για λεπτότητα και φινέτσα και 20% Meunier για ισορροπία και απαλή υφή) μία από τις πιο πολυβραβευμένες σαμπάνιες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Master Cellar της, μάλιστα, έχει επιλεγεί πάνω από 12 φορές ως ο καλύτερος οινοποιός σαμπάνιας της χρονιάς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charles Heidsieck Official (@charlesheidsieckchampagne)

Εδώ, η περιεκτικότητα σε reserve wines αγγίζει το 50%, ενώ στη συγκεκριμένη σαμπάνια η κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με το 5 – 10% του οίνου βάσης να περνάει από βαρέλια Βουργουνδίας. Τι σημαίνει αυτό; Πως στο ποτήρι μας θα γευτούμε μια χρυσαφένια σαμπάνια απίστευτα ισορροπημένη, με σύνθετη μύτη στην οποία κυριαρχούν αρώματα από μπριός, μάνγκο, βερίκοκο και δαμάσκηνο, ενταγμένα όμορφα σε ένα ξηροκαρπάτο φόντο αμύγδαλου και φιστικιού. Στο στόμα θα μας ανταμείψει η τραγανή οξύτητά της, ενώ την ίδια στιγμή θα ανακαλύψουμε βελούδινα δαμάσκηνα, ώριμα κεράσια και στο τελείωμα αισθησιακή πραλίνα και βανίλια.  Παιχνιδιάρικη, με γαργαλιστικές φυσαλίδες και με επίμονη επίγευση, όπως άλλωστε απαιτεί και η γιορτή των ερωτευμένων, η Charles Heidsieck Brut Reserve θα συνοδέψει άψογα sushi, πλατό τυριών και διάφορα ριζότα. Φυσικά, είναι εξίσου απολαυστική και μόνη της, δροσερή σε θερμοκρασία 10°C.

Τα dinner που θα κλέψουν καρδιές

Mercato – La Dolce Vita Insieme

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η αφορμή για να ανακαλύψουμε τη γοητεία του ιταλικού ρομαντισμού στο Mercato. Εδώ η chef Μάγκυ Ταμπακάκη έχει επιμεληθεί ένα εκλεπτυσμένο μενού πέντε πιάτων στην τιμή των 95 ευρώ ανά άτομο.

Το δείπνο ξεκινά με ένα ποτήρι Montenisa Antinori Brut Rosé Franciacorta και συνοδεύεται από πιάτα γεμάτα έμπνευση όπως τα raviolone alla carbonara με καβούρι και ζουμερό φιλέτο μοσχαριού με μαύρη τρούφα. Η ζεστή ατμόσφαιρα και η υψηλή γαστρονομία κάνουν το Mercato τον προορισμό για να γιορτάσουμε σε ρυθμούς dolce vita.

Pelagos – Ένα γαστρονομικό ταξίδι επτά πιάτων

Μια ακόμη λαμπερή πρόταση είναι η βραβευμένη με αστέρι Michelin εμπειρία του Pelagos: ο chef Luca Piscazzi έχει δημιουργήσει ειδικά για εκείνη τη βραδιά ένα εκλεπτυσμένο μενού επτά πιάτων στην τιμή των 145 ευρώ ανά άτομο. Ανάμεσα στις μοναδικές γεύσεις περιλαμβάνονται το yellowtail ceviche με σελινόριζα, το tagliolini cacio e pepe, καθώς και σπέσιαλ δημιουργίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως μοσχαρίσια brioche με ραδίκι tardivo, μαύρη τρούφα και bagna càuda. Το εορταστικό δείπνο ολοκληρώνεται με το chocolate soufflé με ρόδι και τριαντάφυλλο, συνοδευόμενο από παγωτό Metaxa.

Η μαγευτική ατμόσφαιρα του Cova Astir Marina

Με φόντο τη θάλασσα και αντλώντας έμπνευση από τη νοσταλγία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η Cova Astir Marina μας προσκαλεί να ζήσουμε μια νύχτα γεμάτη ρομαντισμό, υψηλή γαστρονομία και premium φιλοξενία. Το ειδικά σχεδιασμένο Valentine’s Menu περιλαμβάνει arancini με αρωματική truffle mayo, ζεστή σαλάτα από χειμωνιάτικες ρίζες, με κρέμα από comte και dressing από φραμπουάζ, tortelloni με γέμιση από ρικότα και αστακό, σερβιρισμένα με μπισκ αστακού και χαβιάρι Ossetra και San Massimo risotto milanese με βοδινά μάγουλα και σάλτσα κρασιού Barolo ή φιλέτο χριστόψαρου, συνδυασμένο με πουρέ σελινόριζας, φινόκιο και λεμονάτη σάλτσα fricassee με θυμάρι. Το επιδόρπιο που κλείνει το δείπνο είναι mousse σοκολάτας γάλακτος, με δροσιστικό raspberry yogurt sorbet.

Matsuhisa Athens

Φέτος, στις 14 Φεβρουαρίου, το Matsuhisa Athens προσκαλεί τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας να γιορτάσουν τον έρωτα με ένα μοναδικό Valentine’s Day Omakase, ένα μενού εμπνευσμένο από την τέχνη της ιαπωνικής κουζίνας και αγαπημένες γεύσεις. Ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef Θωμάς Κουράκος έχουν δημιουργήσει εκλεπτυσμένα πιάτα, όπως black sesame scallop caviar με μαύρο σουσάμι και χαβιάρι, salmon dry miso που αναδεικνύει τη φρεσκάδα του σολομού και τη διάσημη επιλογή από Matsuhisa sushi. Θα υπάρχουν κι άλλες ευφάνταστες προτάσεις, όπως η chicory king crab salad με βασιλικό καβούρι και αρωματική πικραλίδα, η lobster gyoza truffle με πλούσια αρώματα τρούφας και το wagyu tenderloin honey anticucho, ο άπαιχτος συνδυασμός  premium μοσχαρίσιου κρέατος με νότες μελιού.

Για όσους επιθυμούν να συνοδεύσουν τα πιάτα με κάτι ξεχωριστό, το κοκτέιλ Be Mine με Sakura Vermouth, Rosé και εσπεριδοειδή ή ένα ποτήρι σαμπάνιας Deutz Rosé Sakura Edition αποτελούν ιδανικές επιλογές. Η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με την Asari miso soup και το εντυπωσιακό επιδόρπιο chocolate heart mousse. Η ρομαντική νύχτα θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική: η εξαιρετική Saxo Vaya θα γεμίσει τον χώρο με τους ρυθμούς του σαξοφώνου, προσφέροντας μια μαγική ατμόσφαιρα που ταιριάζει ιδανικά στην περίσταση.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα