Είναι το απόλυτο τρεντ, το φιστίκι Αιγίνης, στη σοκολάτα, στον καφέ, στο κέικ, στο τσουρέκι, ακόμη και μπριζόλα Dubai, είδαμε.
Το φαινόμενο Dubai, έχει βασικό συστατικό, την πάστα φιστικιού και είναι εύκολο να την φτιάξετε στο σπίτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρειάζονται μόλις 3 υλικά: φιστίκια, λευκή σοκολάτα και για καλύτερη σύσταση, λίγο ηλιέλαιο.
Αυτό που χρειάζεστε, ακόμη, είναι ένα καλό μπλέντερ για την μετατροπή των φιστικιών, σε πάστα.
Αν δεν έχετε μπλέντερ ή θέλετε το άλειμμα στο λεπτό, μπορείτε να ανακατέψετε την ίδια ποσότητα από φυσικό βούτυρο φιστικιού, που θα αγοράσετε από κατάστημα με ξηρούς καρπούς, με λιωμένη λευκή σοκολάτα και ουδέτερο λάδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάστα από φιστίκι Αιγίνης
Υλικά:
- 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, ανάλατα και χωρίς κέλυφος
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και χτυπάμε για 15′- 20′, μέχρι να έχουμε μία λεία πάστα. Κατά διαστήματα, σταματάμε το μπλέντερ και «ξύνουμε» τα τοιχώματα με σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη λευκή σοκολάτα, που έχουμε λιώσει, με το ηλιέλαιο στον φούρνο μικροκυμάτων και χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμα, να γίνει βελούδινη η πάστα.
Βάζουμε την κρέμα φιστικιού σε ένα βάζο και φυλάσσουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην αρχή, θα είναι ζεστή και ρευστή, αλλά την επόμενη μέρα θα πήξει και θα σκληραίνει, κάθε μέρα και περισσότερο.
Βάζοντάς την στα μικροκύματα για 10-20 δευτερόλεπτα θα ξαναποκτήσει την κρεμώδη της υφή και θα την χρησιμοποιήσετε όπου χρειάζεται..