Site icon NewsIT
16:00 | 13.03.25

Αλμυρά muffins με αυγό και ζαμπόν

Αυγομάφιν με πιπεριά Φλωρίνης

Αυγομάφιν με πιπεριά Φλωρίνης

Ηλιάνα Σκιαδά

Χωρίς γλουτένη

Ως παθούσα θα μιλήσω και θα πω ότι όταν προσπαθείς να κάνεις μια σχετικά πιο προσεγμένη διατροφή, αυτό που είναι πάντα το ζητούμενο, είναι η νοστιμιά.

Το challenge λοιπόν είναι, να ετοιμάσεις, πριν πεινάσεις, ένα φαγητό που θα έχει γεύση και νοστιμιά, αλλά θα έχει βγάλει εκτός το λίπος και τους υδατάνθρακες.

Οι συνταγές, με αυγό και λαχανικά είναι ψηλά σε θρεπτικότητα και κατάλληλες για τα προγράμματα διατροφής, λόγω καλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη.

Αυτή η ποσότητα βγάζει 12 μικρά μάφινς ή 8 μέτρια, που μπορείτε να σερβίρετε με φρέσκια ρόκα «ντυμένη» με λαδολέμονο, για ένα ελαφρύ γεύμα.

Μπορεί να, όμως να γίνει χορταστικό πρωϊνό ή ταπεράκι για τη δουλειά.

Αυγομάφινς με ζαμπόν και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζαμπόν από μπούτι βραστό, ψιλοκομμένο
  • 10 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε τις θήκες για μάφινς, με το μισό ελαιόλαδο.

Χτυπάμε τα αυγά, με το γάλα και αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το ζαμπόν και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Ισομοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins.

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν όμορφα στην επιφάνεια.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version