Tasteit

Απίθανες σπιτικές βάφλες

Για πρωινό και brunch

Αν έχετε στη διάθεσή σας το ένα και μόνο, απαραίτητο εργαλείο, τότε θα κάνετε τους ανθρώπους στο σπίτι σας, πολύ χαρούμενους: μια βαφλιέρα.

Μπορείτε να ξεκινήστε την μέρα σας με τον πιο νόστιμο τρόπο, κάνοντας τον ελάχιστο κόπο.

Αυτή η συνταγή θα σας δώσει χρυσαφένιες, αφράτες και γευστικές βάφλες, τέλειες για πρωινό, brunch ή ένα «τεμπέλικο» μεσημεριανό γεύμα.

Tip 1: Για να είναι πιο αφράτες οι βάφλες σας, μην ανακατεύετε πολύ το μείγμα.

Tip 2: Μπορείτε να προσθέσετε στο «κουρκούτι» κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 + 3/4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε καλά τη βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Θα χρειαστούν περίπου 2-3 λεπτά για κάθε βάφλα, ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές, με σιρόπι σφενδάμου, φρούτα, παγωτό ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

 

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Bagatelle Athens: Η τέχνη της ευζωίας έχει γεύση
Γνωστό για το αξεπέραστο πνεύμα ανεμελιάς και απόλαυσης, το πολυτελές εστιατόριο τιμά την κληρονομιά της γαλλικής κουζίνας με μια διακριτική ελληνική πινελιά
Bagatelle