Οι αναγνώστες των κορυφαίων Αμερικανικών μαγειρικών sites, αναζήτησαν, τη χρονιά, που φτάνει στο τέλος της, συνταγές που είναι απλές, γρήγορες και νόστιμες.
Δεν ήταν λοιπόν έκπληξη, ότι «χτύπησαν» περισσότερο, μία συνταγή που είχε μόλις 4 υλικά, απαιτούσε 5 λεπτά για να ετοιμαστεί και έχει διαχρονική νοστιμιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρόκειται για μία ελαφριά, αλλά και κρεμώδη, τονοσαλάτα με αβοκάντο, ένα πιάτο που είναι συνδεδεμένο με τις γρήγορες και υγιεινές ιδέες για μεσημεριανό, για σνακ, αλλά και με τις αγαπημένες σαλάτες για το μπουφέ του πάρτι.
Αυτό που κάνει αυτή την τονοσαλάτα να ξεχωρίζει, είναι ότι παίρνει την κρεμώδη υφή της, από το αβοκάντο και όχι από την κλασική μαγιονέζα. Έτσι βγαίνει ελαφριά και φρέσκια, στη γεύση.
Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε τόνο σε λάδι, γιατί βρίσκω ότι έχει καλύτερη γεύση και υφή γι’ αυτή τη συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επίσης, να αφήσετε λίγο αβοκάντο, για να το κόψετε σε κυβάκια στη σαλάτα σας.
Τονοσαλάτα με αβοκάντο
Υλικά:
- 3-4 καυτερές πράσινες πιπερίτσες, χοντροκομμένες, συν 3 κουταλιές της σούπας από την άλμη τους
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
- 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
- χυμό από μισό λεμόνι (αν θέλετε λίγο ξινό)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πιπερίτσες και λίγη από την άλμη τους σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει, για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε το πολύ λάδι, από τον τόνο και τον πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, λιώνοντας με πιρούνι τη μισή ποσότητα αβοκάντο και αφήνοντας το υπόλοιπο σε κύβους.
Ενώνουμε όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
Η τονοσαλάτα σερβίρεται ως έχει, ή πάνω σε φρέσκα φύλλα μαρουλιού. Επίσης, ως ντιπ με κράκερς, πάνω σε μπρουσκέτες ή μέσα σε σάντουιτς.