Αν θέλετε μια αλλαγή από το μαρούλι και το λάχανο, αυτή η σαλάτα με ψιλοκομμένο σέλερι και λίγα, ακόμη, υλικά, είναι μία ωραία ιδέα.
Ταιριάζει με ό,τι σερβίρουμε συνήθως μια πράσινη σαλάτα, δηλαδή, ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επίσης, κάνει ωραία αντίθεση υφής και γεύσης με τα ζυμαρικά που έχουν κόκκινη σάλτσα και με την πίτσα.
Μπορείτε να τη σερβίρετε σε ξεχωριστά μπολάκια σαλάτας, στο πλάι, σε ένα καλό τραπέζι.
Μην διστάσετε να την εμπλουτίσετε, με περισσότερα λαχανικά, όπως ραπανάκια ή καλαμπόκι ή και φρούτα όπως μήλα ή ξηρούς καρπούς. Η παρμεζάνα μπορεί να αντικατασταθεί με ένα απαλό μπλε τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραγανή σαλάτα με σέλερι και παρμεζάνα
Υλικά:
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 μικρό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μικρό ματσάκι σέλερι (περίπου ½ κιλό), κομμένο σε κομμάτια μισού εκατοστού
- 50 γρ. νιφάδες παρμεζάνας (περίπου 1/3 φλιτζανιού)
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το κομμένο σέλερι (φύλλα και κλωνάρια) και την παρμεζάνα, στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε γεύση, με περισσότερο λεμόνι, αλάτι ή πιπερι, αν θέλουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα, αμέσως ή τη φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 ημέρες.