Χωρίς τον σύνθετο τεχνικό εξοπλισμό και μόνο με τρία υλικά
Αφού φάγαμε, φάγαμε και φάγαμε, έρχεται η στιγμή που το σώμα θέλει, απλώς κάτι ελαφρύ και «καθαρό».
Το κοτόπουλο, είναι πρώτο στη λίστα με τις ελαφριές και «καθαρές» τροφές. Ή αλλιώς, είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν θέλουμε να «μαζευτούμε» διατροφικά.
To ποσάρισμα του κοτόπουλου, δίνει τρυφερό, υγρό αποτέλεσμα, ένα τέλεια ψημένο κοτόπουλο, που δεν χρειάζεται πρόσθετο λίπος. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε με τον ίδιο υγιεινό τρόπο, στήθος γαλοπούλας, χοιρινό ψαρονέφρι ή ένα σαρκώδες φιλέτο ψαριού.
Η μέθοδος για αυτό το αποτέλεσμα, θυμίζει sous vide, αλλά με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεστε τον φανταχτερό εξοπλισμό, παρά μόνο καλής ποιότητας πλαστική μεμβράνη και μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό.
Παίρνετε ένα κομμάτι στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, μέτριου πάχους, το καρυκεύετε, το τυλίγετε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και μετά το ρίχνετε σε ζεστό, αλλά όχι βρασμένο, νερό. Αυτό είναι όλο. Τόσο εύκολο.
Πώς να ποσάρω κοτόπουλο
Υλικά:
- 2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο χωρίς δέρμα, χωρίς κόκκαλα (από 1 στήθος)
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 πρέζες αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας (εστραγκόν, ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο ή θυμάρι ή κάποιο άλλο καρύκευμα όπως κύμινο, ξερό κόλιανδρο ή πάπρικα)
- Καλής ποιότητας πλαστική μεμβράνη (χρησιμοποιήστε πλαστικό περιτύλιγμα που λέει ότι είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων)
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τα βότανα ή τα καρυκεύματα.
Βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και αλείφουμε παντού με το μείγμα του χυμού λεμονιού.
Αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να καθίσουν στο χυμό λεμονιού ενώ ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα 4 λίτρων με καπάκι.
Βάζουμε 2 1/2 λίτρα νερό σε δυνατή φωτιά.
Ανοίγουμε ένα μακρύ φύλλο πλαστικής μεμβράνης, τουλάχιστον διπλάσιο από το φιλέτο του κοτόπουλου.
Το τοποθετούμε στη μέση της πλαστικής μεμβράνης και τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό, σφιχτά, στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα και κάνοντας κόμπο, διπλό.
Συμπιέζουμε όσο περισσότερο αέρα, μπορούμε, από το κοτόπουλο καθώς τυλίγουμε. Μόλις τυλιχτεί το κοτόπουλο, το «ρολάρουμε» στο ξύλο κοπής ή στον πάγκο, αρκετές φορές για να σφίξει ακόμα περισσότερο ο κύλινδρος.
Επαναλάβετε με το δεύτερο φιλέτο κοτόπουλου.
Μόλις το νερό φτάσει σε δυνατή φωτιά, αλλά χωρίς να κοχλάζει, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι και ρίχνετε τους τυλιγμένους κυλίνδρους κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για 15 λεπτά.
Ξετυλίγουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε:
Μέσα στην πλαστική μεμβράνη με το κοτόπουλο, θα υπάρχουν κάποια ζουμάκια, τα οποία έχουν πολλή γεύση.
Επομένως, μπορείτε να ξετυλίξετε τα κομμάτια κοτόπουλου πάνω από ένα μπολ ή κάτι για να κρατήσετε τον χυμό, τον οποίο θα ρίξετε πάνω από το κοτόπουλο.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με πράσινη σαλάτα ή μπρόκολο για να το απόλυτο πιάτο «καθαρισμού», από την πολυφαγία.