Θα είναι σαν να τρώτε τιραμισού, αλλά χωρίς τις θερμίδες.
Αυτό το “overnight oat” υγιεινό γλυκάκι, σε βαζάκι, στο οποίο θα δώσουμε, άρωμα και γεύση από το αγαπημένο ιταλικό γλύκισμα, θα γίνει από τα αγαπημένα σας και είναι και on the go, δηλαδή μπορείτε να το πάρετε μαζί σας, στη δουλεία ή όπου βρεθείτε μέσα στην ημέρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν και πιθανότατα δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ να φάτε τιραμισού για πρωινό, οι γεύσεις είναι στην πραγματικότητα ιδανικά ισορροπημένες και ευχάριστες.
Κρεμώδες γιαούρτι, ακόμη και vegan, εσπρέσο και μια νότα κακάο. Και επειδή είμαστε «του καφέ», προσωπικά το απολαμβάνω με μια κούπα καφέ.
Εάν δεν έχετε εσπρέσο σε σκόνη, (το οποίο συνιστώ να έχετε σε μια μικρή ποσότητα για τη ενίσχυση των μπράουνις και των κέικ σοκολάτας!), μπορείτε να το παραλείψετε και να με αντικαταστήσετε 1/4 της κούπας, δυνατό, ζεστό ή κρύο εσπρέσο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υγιεινό γλυκάκι στο βαζάκι σαν τιραμισού
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα ή υποκατάστατο vegan
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκούρο ρούμι (προαιρετικά)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
- 1/4 φλιτζάνι στραγγιστό γιούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού σταγόνες bitter σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε δοχείο με καπάκι, που χωράει 1 1/2 φλιτζάνι, βάζουμε τη βρώμη, τους σπόρους chia, τη σκόνη εσπρέσο και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε το γάλα, το σιρόπι αγαύης, το ρούμι (αν χρησιμοποιείτε) και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για μια νύχτα ή τουλάχιστον για 8 ώρες. Η βρώμη θα διατηρηθεί στο ψυγείο για 4 ημέρες.
Την ημέρα που θέλουμε να το καταναλώσουμε, ξεβιδώνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε τη βρώμη.
Πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο και μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι.
Διακοσμούμε με μερικές σταγόνες μαύρης σοκολάτας, αν θέλουμε.