Σε μια μοναδική γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά, επώνυμα και εμφιαλωμένα αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι και τα αποστάγματα σταφυλής μας προσκαλεί η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα», η οποία διοργανώνεται φέτος για 8η φορά, στις 19 Ιανουαρίου 2025, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Φέτος, θα συμμετέχουν περισσότερες από 30 αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας με 150 περίπου προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι, πέρα από τις γνωστές και καθιερωμένες ετικέτες, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών, αποστάγματα φρούτων και ηδύποτα (λικέρ) από βότανα της ελληνικής υπαίθρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αξίζει να πούμε πως το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφορά μόνο ελληνικές ποτοποιίες με επώνυμα, τυποποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, δηλαδή αυτά που αποτελούν το μέλλον του κλάδου.
Παρουσία των δημιουργών τους, εκτίθενται προς δοκιμή τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν την αξία και τη μοναδικότητά τους.
Τα ποτά αυτά αποτελούν πλέον έμπνευση για πολλούς bartenders και mixologists– σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο – για τη δημιουργία πρωτότυπων και ευφάνταστων κοκτέιλ ή παραλλαγών των classics. Πως θα σας φαινόταν ένα Negroni με τσίπουρο αντί τζιν ή ένα Bloody Mary που το ούζο θα έκλεβε την παράσταση από τη βότκα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όπως πάντα, το «Ελληνικό Απόσταγμα» θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις τύπου Μasterclass, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Πιο συγκεκριμένα, το εθνικό απόσταγμα της Κίνας, Baijiu, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στο σεμινάριο γευσιγνωσίας με τίτλο «Παράθυρο στον κόσμο: Baijiu Masterclass» και θα περιλαμβάνει 7 βραβευμένες ετικέτες, τις οποίες θα επεξηγεί ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς παγκοσμίως, ο Derek Sandhaus.
Επιπλέον, στη συγκριτική γευστική δοκιμή «Grappa & Τσίπουρο: αδέρφια ή ξαδέρφια;» θα μπουν στο μικροσκόπιο ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο εμβληματικών αποσταγμάτων της Ιταλίας και της Ελλάδας με εισηγητές την οινολόγο Μαρία Ζερβού και τον γευσιγνώστη Luca Bonfiglioli.
Τέλος, αναδεικνύοντας τη νέα τάση στο ούζο, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Premium Ούζο: Τι είναι και Πώς Πίνεται», η οποία θα προβάλλει κορυφαία ούζα της Ελλάδας συνοδεία εδεσμάτων από τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και το κόστος τους περιλαμβάνονται στο site της έκθεσης.
Στα διαδικαστικά τώρα, το εισιτήριο της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα» μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κοστίζει €15 (φοιτητές 12€) και αφορά ένα από τα δύο τετράωρα, 11:30 – 15:30 ή 16:00 – 20:00 που λειτουργεί η έκθεση.
Περιλαμβάνει κατάλογο εκθετών και προϊόντων και το ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων. Ο αριθμός εισιτηρίων ανά τετράωρο είναι περιορισμένος, ενώ στην είσοδο της έκθεσης το κόστος τους θα είναι 18€ (φοιτητές 15€) με τη διαθεσιμότητά τους να μην είναι εγγυημένη. Επίσης, οι θέσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις εξασφαλίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισιτηρίων.
Πληροφορίες: www.apostagmata.gr