Έξοδος

Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design

Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design

Η Αθήνα ζει τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα των τελευταίων ετών – στον απόηχο της απονομής των Αστεριών Michelin, το Gallina, που πλέον βρίσκεται ανάμεσα στα προτεινόμενα εστιατόρια του Οδηγού, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η αίσθηση κοσμοπολιτισμού επιστρέφει δυναμικά στην πρωτεύουσα.

Στη σάλα του Γεύση, Τέχνη και Design ισορροπούν αρμονικά σε μια εξίσωση  που έχει στόχο να χαρίσει απόλαυση και να χτίσει αναμνήσεις – το Gallina, άλλωστε, αποτελεί μια πολυαισθητηριακή εμπειρία.

Οι φετινές γιορτές συμπίπτουν με τα πρώτα γενέθλια του εστιατορίου, οπότε ο στολισμός που συνδυάζεται άψογα με την μοντέρνα επίπλωση, το φτιαγμένο στο χέρι μωσαϊκό από ελληνικό μάρμαρο και τα έργα τέχνης σύγχρονων καλλιτεχνών διεθνούς φήμης, έχει αυτή τη χρονιά διπλή σημασία.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως κάθε βράδυ οι καλεσμένοι επιλέγουν το σημείο όπου θα απολαύσουν το δείπνο τους – στα τραπέζια του ισογείου ή στη μπάρα που κοιτάζει προς την ανοικτή κουζίνα.

Φυσικά, για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, στον όροφο με την επιβλητική συλλογή κρασιών του Gallina, υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει παρέες έως 14 άτομα.

Στα περί γαστρονομίας τώρα: το μενού στο Gallina γενικά έχει φανερές επιρροές από τη γαλλική κουζίνα και ορισμένες σκανδιναβικές πτυχές, ενώ δεν λείπουν τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Αυτές τις ημέρες, προτείνουν ένα festive a la carte menu  που περιλαμβάνει στο καλωσόρισμά του πέντε διαφορετικές επιλογές σε finger food, όπως για παράδειγμα  στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας, πατέ συκωτιού σε brioche και αθηναϊκή σαλάτα σε croustade. Πρόκειται για μικρά πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει στην αρχή του δείπνου ή ακόμη και μεμονωμένα, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί ή ένα cocktail μετά τα γιορτινά ψώνια στο κέντρο της πόλης.

Αποκλειστικά για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν δύο ξεχωριστά μενού – ένα διαφορετικό για κάθε βραδιά.

Ξεκινούν με ωραία canapés, ενώ ακολουθούν έξι στάδια, τα οποία ξεχωρίζουν για τις επιλεγμένες πρώτες ύλες τους, τους συνδυασμούς, την αριστοτεχνική τους παρουσίαση και πάνω από όλα για τη γεύση τους: Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός, συνδυάζονται στα πιάτα και αντανακλούν την λάμψη των ημερών.

Ο επίλογος γράφεται με εξίσου ιδιαίτερα επιδόρπια που ολοκληρώνουν με τον πιο γλυκό τρόπο τη γευστική εμπειρία.

Όλα τα παραπάνω, έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης αποδεικνύοντας καθημερινά το σεβασμό του στην πρώτη ύλη και τα φρέσκα υλικά. Στην κουζίνα του Gallina συνεργάζεται με τον chef de cuisine Χρήστο Χίτο και την ταλαντούχα pastry chef Κωνσταντίνα Κροέλλ.

Κάτι ακόμα για το οποίο ξεχωρίζει το Gallina είναι η λίστα των κρασιών του. Αποτελείται  από περισσότερες από 700 ετικέτες, τόσο από τον διεθνή όσο και από τον ελληνικό αμπελώνα.

Πολλά από τα κρασιά του καταλόγου διατίθενται στην Ελλάδα κατ’ αποκλειστικότητα στο εστιατόριο, ενώ υπάρχει διαθέσιμη μια πολύ πλούσια λίστα κρασιών σε ποτήρι που ξεπερνά τις 30 προτάσεις.

Για τις γιορτές θα υπάρξουν ουκ ολίγες εκπλήξεις με σπάνια κρασιά από το κελάρι να ανοίγονται καθημερινά και να προσφέρονται ακόμη και σε ποτήρι.

Εστιατόριο Gallina: Μάρκου Μπότσαρη 49, Αθήνα Πληροφορίες | Κρατήσεις: 2109237425| Online κρατήσεις:  https://www.gallina.gr/reservations

Έξοδος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έξοδος: Περισσότερα άρθρα