Έξοδος

H Cova Astir Marina φόρεσε τα γιορτινά της

H Cova Astir Marina φόρεσε τα γιορτινά της

Πριν από ένα χρόνο, η διάσημη Cova pasticceria απέκτησε την αθηναϊκή της έδρα σε έναν χώρο που ομολογουμένως της ταιριάζει «γάντι»! 

H Astir Marina Βουλιαγμένης διαθέτει εξ’ ορισμού  όχι μόνο την κοσμοπολίτικη αύρα, αλλά και μια άχαστη θέα στη θάλασσα που ανεβάζει την εμπειρία του να βρίσκεσαι εκεί σε άλλο επίπεδο.  

Λίγο αφού γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια επί ελληνικού εδάφους, η κομψή pasticceria στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της και τις μεγάλες βιτρίνες της όπως επιβάλλουν οι γιορτινές παραδόσεις.

Παράλληλα, σχεδίασε λαχταριστά festive πιάτα και ετοίμασε δώρα και εντυπωσιακές συνθέσεις, προκειμένου να μας χαρίσει ξεχωριστές all-day εμπειρίες, σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών.

Από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, τόσο στον αριστοκρατικό εσωτερικό χώρο όσο και στους εξωτερικούς δίπλα στη θάλασσα, η Cova Astir Marina προσφέρει αυθεντικό ιταλικό espresso, αφράτα κρουασάν, παραδοσιακές τάρτες, πάστες, κέικ και γλυκά, καλοφτιαγμένα aperitivi.

Προσφέρει όμως και κορυφαίες αλμυρές γεύσεις made in Italy, που δικαιώνουν την ιστορία του Ναπολιτάνου Antonio Cova, ο οποίος το 1817 στο Μιλάνο δημιούργησε το περίφημο Caffe del Giardino (τον πρόδρομο της Cova pasticceria)  δίπλα στο Teatro alla Scala.

Πίσω στο σήμερα και στο απόλυτο highlight που δεν είναι άλλο από  το εντυπωσιακό window comptoir, τη φωτισμένη βιτρίνα στην είσοδο, η οποία φιλοξενεί τα παγκοσμίως διάσημα γλυκίσματα της Cova Pasticceria και μας βάζει μπροστά σε σοβαρά εορταστικά διλήμματα με τις γεύσεις και τα αρώματά της.

Ειδικά για αυτές τις ημέρες, οι chef και pastry chef του Cova Astir Marina έχουν σχεδιάσει μοναδικά πιάτα, τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά.

Με οδηγό τις κορυφαίες πρώτες ύλες και την προσήλωση στις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το all-day menu του Cova Astir Marina εμπλουτίζεται με προσθήκες όπως η crab carbonara με βιολογικό αυγό και ελληνικό μπλε καβούρι και το ριζότο Milanese, με καραβίδες και μεδούλι. 

Όμως οι γευστικές εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αφού το festive brunch menu - που θα σερβίρεται από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 26 Δεκεμβρίου, αλλά και την Πρωτοχρονιά- περιλαμβάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες συναρπαστικές προτάσεις.

Lobster BLT με πατάτες τηγανητές, ομελέτα με μαύρη τρούφα, σαλάτα Puccini με χαβιάρι, wagyu burger με foie gras και ριζότο με wagyu striploin είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που υπόσχονται απόλαυση αντάξια των ημερών.  

Εδώ, θα έρθουμε και για έναν ακόμη λόγο: για να επιλέξουμε τα δώρα για τους αγαπημένους μας, αλλά και για τον εαυτό μας, δημιουργώντας τις συνθέσεις που εκφράζουν καλύτερα το στυλ μας και την προσωπικότητα του παραλήπτη.

Η ποικιλία είναι απίστευτη: από signature panettone σε μοναδικές συσκευασίες, θεϊκές σοκολάτες, σοκολατάκια, νουγκά και πραλίνες, μέχρι πληθωρικά spreads και άφθονες επιλογές σε τσάι και φυσικά το ιστορικό ημερολόγιο Cova.

Όλα μπαίνουν στα πιο ιδιαίτερα κουτιά και μεταμορφώνονται στο ιδανικό δώρο ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς.

COVA ASTIR MARINA, Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης, τηλέφωνο: 214444 8250 |Ωράριο λειτουργίας: 24/12  10:00 - 22:00, 25/12  10:00 – 23:00, 26/12 10:00 – 23:00, 31/12  10:00 – 22:00, 01/01 10:00 – 23:00

Έξοδος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έξοδος: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design