Έξοδος

H Σπονδή υποδέχεται το οινοποιείο Philippe Bouchard

H Σπονδή υποδέχεται το οινοποιείο Philippe Bouchard

Για ένα βράδυ η Σπονδή ανοίγει την αγκαλιά της στη Βουργουνδία: Στις 28 Ιανουαρίου, τα θρυλικά κρασιά ενός από τους πιο εμβληματικούς οίκους της διάσημης αμπελουργικής περιοχής της Γαλλίας, του Philippe Bouchard, θα συνδυαστούν με τις ντελικάτες γεύσεις του chef Arnaud Bignon.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οίκος Philippe Bouchard έχει τη βάση του στην Côte de Beaune και εδώ και αρκετές δεκαετίες δημιουργεί κρασιά που εξυμνούν το terroir και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αυτού του τόπου- παράδεισου για τους οινόφιλους. Ενημερωτικά, η Côte de Beaune βρίσκεται νοτιότερα από την Côte de Nuits και οι δυο μαζί ονομάζονται Côte d’ Or (χρυσή πλαγιά), η οποία θεωρείται το καλύτερο κομμάτι της Βουργουνδίας. Περιλαμβάνει 8 Grand Cru, 7 από τα οποία αφορούν λευκό κρασί από Chardonannay.

Οι πιο χαρακτηριστικές ετικέτες του οίκου Philippe Bouchard, λοιπόν, θα συγκεντρωθούν για ένα μόνο βράδυ στο εστιατόριο που καθιέρωσε το fine dining και drinking στην Ελλάδα και θα συνδυαστούν με εκλεπτυσμένα πιάτα, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ και αντλούν έμπνευση από τον αρωματικό και γευστικό πυρήνα των κρασιών.

Ο Arnaud Bignon, είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την επιτυχημένη γαστρονομική πορεία της Σπονδής και θεωρείται δικαίως εκείνος ο οποίος μας μύησε στην άρτια και βαθιά ντελικάτη Γαλλική κουζίνα. Τα πιάτα του είναι σαν έργο τέχνης, με κάθε υλικό να έχει αξιοποιηθεί ιδανικά και να δικαιολογεί την παρουσία του.

Στο δείπνο με τα κρασιά της Βουργουνδίας του Philippe Bouchard, ο σεφ αντλεί έμπνευση από τον αρωματικό και γευστικό πυρήνα των κρασιών και έχει “κεντήσει” αναλόγως τις δικές του γαστρονομικές συνταγές, αναβαθμίζοντας τη συνολική εμπειρία του pairing.

Στα ποτήρια των τυχερών που θα απολαύσουν τη βραδιά θα σερβιριστούν εννέα κορυφαίες ετικέτες: Η αρχή θα γίνει με ένα δροσερό Cremant Brut και θα ακολουθήσει ένα κομψό Aligote. Η συνέχεια ανήκει στο Chardonnay και συγκεκριμένα στο αρωματικό Macon Village. Οι τυχεροί επισκέπτες της βραδιάς θα γευτούν επίσης το Rully, το Savigny-lès-Beaune και πριν το τέλος θα δοκιμάσουν τα κορυφαία ερυθρά Gevrey Chambertin και Nuit St. Georges, κρασιά που θα συνοδέψουν τη διάσημη πάπια της Σπονδής.

Οι διοργανωτές επιφυλάσσουν ακόμη μια έκπληξη: στο συγκεκριμένο δείπνο, το παρών θα δώσει ο Burgundy Expert Willem Schiks, καλεσμένος της Skyspirits, η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Philippe Bouchard.

Ο Schiks θα είναι εκεί για να μιλήσει στον κάθε παρευρισκόμενο ξεχωριστά και να αποκαλύψει μυστικά για τα δημοφιλή κρασιά της Βουργουνδίας, κάνοντας την οινική περιπλάνηση ακόμα πιο συναρπαστική και σίγουρα ιδιαίτερα βιωματική. Η τιμή του μενού είναι επίσης μια πρόκληση καθώς ανέρχεται μαζί με τα κρασιά στα 150 ευρώ/ το άτομο.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε καλό θα ήταν να κάνετε άμεσα τις κρατήσεις σας, αν θέλετε να “ταξιδέψετε” στη Βουργουνδία για  ένα βράδυ!

Το Μενού αναλυτικά

Μαγιάτικο umami

  • Καβούρι & Sour
  • Γραβιέρα Σύρου, Μηλόξυδο, Κρεμμύδι
  • Σπιτικό ψωμί, Βούτυρο, Χοιρινή Πεμπτουσία
  • Welcome Cremant de Bourgogne Brut Maison du Crement

Foie Gras Parfait

  • Καλαμπόκι, Μαύρη Τρούφα, Βαλσάμικο ξύδι
  • Bourgogne Aligote 2023, Philippe Bouchard Blanc

Καραβίδα

  • Φινόκιο, Κουμκουάτ, Μαρούλι Ρομάνα
  • Bourgogne Chardonnay 2022, Philippe Bouchard
  • Macon- Villages 2023, Philippe Bouchard

Πεσκανδρίτσα

  • Κρεμμύδι, Μπίρα, Ponzu, Πιπέρι, Kampot
  • Rully Blanc 2022, Philippe Bouchard
  • Savigny-ies-Beaune 2021, Philippe Bouchard

Πάπια

  • Παντζάρι, Πεύκο, Κόκκινο Shiso, Βατόμουρο
  • Gevrey Chambertin 2021, Philippe Bouchard
  • Nuits St. Georges 2022, Philippe Bouchard

Gin Ukiyo

  • Αγγούρι, Λεμόνι

Βατόμουρο

  • Καφές, Κακάο, Μαύρο Σκόρδο
  • Cremant de Bourgogne Rose Brut, Maison du Crement

Σπονδή: Πύρρωνος 5, Παγκράτι

 

τηλ. 2107564021 

Έξοδος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Έξοδος: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design