Μπαίνει στον φούρνο σε 5' και δεν σιροπιάζεται
Κάτι μεταξύ γιαουρτόπιτας, γαλατόπιτας και πανακότας, στη γεύση, στην όψη, χωρίς όμως αλεύρι και χωρίς να θέλει σιρόπιασμα.
Θέλει μόνο ένα ανακάτεμα 2 λεπτών, στα 4 υλικά που χρειάζεται και ψήσιμο, περίπου 45′.
Τα αρώματα που θα προσθέσουμε στο γλυκάκι μας, είναι προαιρετικά και μπορεί να είναι ξύσμα λεμονιού, ή πορτοκαλιού και συνδυασμό αυτών, με εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνες.
Το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να είναι πλήρες στραγγιστό, με όλα του τα λιπαρά.
Το σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα και φυσικά, το παγωτό, ταιριάζει σχεδόν με όλα τα γλυκά.
Εύκολη «γιαουρτόπιτα»
Υλικά:
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 10%
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 6 αυγά μεσαία
- 3 κ. σούπας κορν φλάουρ (60 γρ.)
- Προααιρετικά: ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανιλίνες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε με σύρμα, το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια και κοσκινισμένο, το κορν φλάουρ.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκατοστών, τσαλακώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στρώνουμε στο ταψί και το ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι.
Ρίχνουμε το μείγμα, κουνώντας και χτυπώντας, ελαφρά το ταψί να φύγουν οι φυσαλίδες του αέρα.
Ψήνουμε 45-50′ μέχρι να κάνει ωραία κρούστα. Το αφήνουμε να σταθεί 10′ πριν βγάλουμε το πρώτο κομμάτι.
Σερβίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή/και με.