Tasteit

Εύκολο ντιπ με αγκινάρα και παρμεζάνα

Έχετε καρδιές αγκινάρας σε βαζάκι, μαγιονέζα και παρμεζάνα; Τότε σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα φίνο ντιπ με γεύση αγκινάρας, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά, μαζί και ψήνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά ή στο συμβατικό φούρνο για περίπου 20′.  Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο!

Αυτό το ντιπ σερβίρεται καλύτερα ζεστό, αμέσως μόλις γίνει. Τα υπολείμματα απλώνονται υπέροχα σε σάντουιτς ή γίνονται σάλτσα για ζυμαρικά ή pasta salads.

Όπως όλα τα ντιπ και αυτό, ταιριάζει με κράκερ, τσιπς από bagel ή κομμάτια φρυγανισμένης μπαγκέτας ή άλλου ψωμιού σε λεπτές φέτες, ή χοντροκομμένα τσιπς πατάτας.

Εάν θέλετε να «παίξετε» πιο υγιεινά, μπορείτε να σερβίρετε με τραγανά φύλλα αντίβ ή σικορέ ή άλλα ωμά λαχανικά. Για μια πιο ιδιαίτερη παρουσίαση, μπορείτε να σερβίρετε το ντιπ σε ένα κούφιο καρβέλι ψωμί!

Ντιπ με αγκινάρα

Υλικά

  • 2 κονσέρβες ή βαζάκια (400 γρ.) καρδιές αγκινάρας σε νερό, στραγγισμένες
  • 225 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στο κέντρο. (Εάν κάνετε το ντιπ στο φούρνο μικροκυμάτων, παραλείψτε αυτό το βήμα.)

Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τις αγκινάρες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις αγκινάρες, την παρμεζάνα και τη μαγιονέζα. Δοκιμάζουμε το κρύο μείγμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων.

Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί.

Εάν τα ψήσουμε σε μικροκύματα, ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 5 έως 6 λεπτά, κάνοντας κατά διαστήματα παύση για το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ζεσταθεί.

Σερβίρετε αμέσως το ζεστό ντιπ, περιτριγυρισμένο με κράκερ, φύλλα αντίβ ή σικορέ, ψημένο ψωμί σε λεπτές φέτες ή φρυγανισμένα μακρόστενα κομμάτια μπαγκέτας, ή απλώστε το μόνοι σας, για σερβιριστά καναπεδάκια.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design