Τις μέρες των γιορτών και των ειδικών περιστάσεων, τα πάντα, στο τραπέζι μας, κάνουν upgrade. Αυτό αφορά κυρίως, στα υλικά και στην προσοχή που δίνουμε στη λεπτομέρεια.
Όταν θέλω να περιποιηθώ τους καλεσμένους και τους αγαπημένους μου, ενδίδω στα πιο «ακριβά» υλικά. Οι γαρίδες είναι μία από τις αγαπημένες γεύσεις και ταυτόχρονα, εύκολες στη διαχείριση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το λόγο αυτό έχω πάντα στην κατάψυξη, προ βρασμένες, καθαρισμένες γαριδούλες, για μια σαλάτα, πάνω σε αβοκάντο, με old school, σάλτσα κοκτέιλ, ή σε ένα γρήγορο ριζότο.
Για το ντιπ αυτό, χρειάζεστε μερικές μικρές ροζ γαρίδες, που είναι γλυκές, λίγο τυρί κρέμα, μια πινελιά μαγιονέζας, λίγο λεμόνι, μερικά ψιλοκομμένα βότανα, μια δόση καυτερής σάλτσας και… αυτό ήταν.
Θα είναι έτοιμο σε 10 λεπτά, άντε 15′ μέχρι να ξεπαγώσουν οι γαρίδες, που θα βάλετε σε λίγο νεράκι. Σας προτείνω να τις ξεπλύνετε καλά, να τις στραγγίξετε και να τις βρέξετε με μια κουταλιά κονιάκ, για να φύγει η έντονη μυρωδιά, που έχουν από την κατάψυξη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πικάντικο ντιπ με γαρίδες
Υλικά
- 1 πακέτο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
- 2 έως 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 400 γρ. βρασμένες καθαρισμένες μικρές ροζ γαρίδες
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο κρεμμυδάκι (και το πράσινο μέρος) σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα Tabasco
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι – αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε, με το σύρμα, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και το λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε τις γαρίδες, χωρίς καθόλου υγρό, στον πολυκόφτη και τις ψιλοκόβουμε, αλλά δεν τις πολτοποιούμε.
Τις ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, την καυτερή σάλτσα και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε για αλάτι ή λίγο λεμόνι ακόμη.
Διατηρούμε το ντιπ στο ψυγείο. Σερβίρουμε με κράκερ ή φρυγανισμένο ψωμί.