Tasteit

Εύκολο ψωμί στο Air Fryer

Ψήνεται σε 20'

Άρτος ο επιούσιος, ο Airfryerων. Μάλιστα, μπορούμε να ψήσουμε και ψωμί στο air fryer.

Χρειάζονται τα ίδια υλικά και η ίδια αναμονή και υπομονή να φουσκώσει το ζυμαράκι μας. Για ψωμάκι ολικής, χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής άλεσης.

Σας το προτείνω όμως ως διαδικασία, το ζύμωμα, όπου και αν ψήσετε το ψωμί σας. Αν έχετε airfryer ή όχι.

Είναι αγχολυτικό και μαγικό πράγμα, να πιάνεις αλεύρι, μαγιά και νερό και να φτιάχνεις με τα χεράκια σου, το πιο άγιο υλικό στη διατροφή μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί λαοί, φιλούν το ψωμί, πριν το φάνε. Μπείτε τώρα κιόλας στην κουζίνα, να κάνετε ένα μικρό θαύμα

Ψωμί στο air fryer

Υλικά:

  • 300 ml νερό
  • 5 γρ. μαγιά
  • 3 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια για 4-5 λεπτά, με το χέρι.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι για 90 λεπτά, σε ζεστό μέρος.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη, φτιάχνουμε δυο καρβέλια και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη να ξεκουραστεί η ζύμη.

Τοποθετούμε το χάρτινο ειδικό ταψάκι, στον κάδο του air fryer και βάζουμε το ένα καρβέλι. Το ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 200°C.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο καρβελάκι.

 

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Γρηγόρης Κίκης: Μια συνέντευξη με τον σεφ που κατέκτησε την κορυφή πριν κλείσει τα 30
Η σκληρή δουλειά ή το ταλέντο είναι το μυστικό για να εξελιχθεί κανείς στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας; Μπορείς να δίνεις συνέντευξη και ταυτόχρονα να καθαρίζεις ψάρια; Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα; Αυτά κι άλλα πολλά σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον συνιδιοκτήτη του Herve, του Upon και του Hanky Panky
Γρηγόρης Κίκης: Μια συνέντευξη με τον σεφ που κατέκτησε την κορυφή πριν κλείσει τα 30