Tasteit

Εύκολοι λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Σαν της γιαγιάς

Αυτή η συνταγή είναι, στο μυαλό μου, συνδεδεμένη με παιδικά καλοκαίρια, στο νησί. Είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και τρώγεται σε ακόμη λιγότερα, όσο είναι ακόμη ζεστοί οι λουκουμάδες.

Το πανεύκολο αυτό μείγμα για λουκουμάδες, με δύο υλικά, γίνεται στη λογική «όσα ml πορτοκαλάδα, τόσα gr αλεύρι». Κατά συνέπεια, ένα κουτάκι με 330 ml θα ανακατευτεί με 330 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Η γιαγιά μου, έβαζε στο μείγμα και σταφίδες ή γλυκάνισο, αλλά η «κριτική επιτροπή» δηλαδή εμείς τα εγγόνια, αποφασίσαμε ότι δεν θέλαμε τίποτα μέσα στον «συννεφένιο» τραγανό λουκουμά.

Για να μην κολλάει το μείγμα στο κουτάλι, το περνάμε μέσα από το καυτό λάδι, πριν πάρουμε κουταλιά από το κουρκούτι για να τη ρίξουμε στο τηγάνι.

Κορυφαίο topping είναι για μένα το μέλι και η κανέλα, αλλά όταν τους φτιάχνω, πλέον, έχω πρόχειρη και την πραλίνα ή τη λιωμένη σοκολάτα.

Εύκολοι λουκουμάδες

Υλικά:

  • 1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό (330ml)
  • 330 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με το αλεύρι και το μίγμα μας είναι έτοιμο! 

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο.

Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε μια κουταλιά από το κουρκούτι στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά, γυρνώντας και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

Συνοδεύουμε με μέλι και κανέλα, πετιμέζι, λιωμένη σοκολάτα, καραμέλα ή ότι άλλο σκεφτείτε, όπως παγωτό, ας πούμε.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα