Τετάρτη, 16 Οκτ.
23oC Αθήνα

Φετουτσίνι αλ Φρέντο: Πώς φτιάχνεται το πιάτο που επιλέγουν οι σταρ και τα μοντέλα για το cheat meal τους

Φετουτσίνι αλ Φρέντο: Πώς φτιάχνεται το πιάτο που επιλέγουν οι σταρ και τα μοντέλα για το cheat meal τους

Σολομό, Fiji και Fettuccine Alfredo. Το τρίπτυχο της σύγχρονης δυτικής ευδαιμονίας, που εξύμνησε ακόμη και η εγχώρια τραπ σκηνή. Όπου σολομός, βλέπε το γνωστό ψάρι, πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά και Fiji, η premium μάρκα εμφιαλωμένου νερού, από την Πολυνησία. Τι είναι όμως το Fettuccine Alfredo;

Είναι είναι ένα πλούσιο πιάτο ζυμαρικών με κρεμώδη, τυρένια, σάλτσα, που συχνά τελειώνεται και σερβίρεται μέσα στο «κεφάλι» της παρμεζάνας. Είναι το αγαπημένο των σταρ και των διασήμων, που αν και προσέχουν τις θερμίδες τους, σχεδόν όλες τις ημέρες, ενδίδουν, από καιρού εις καιρόν, σε ένα cheat meal, που σύμφωνα με τις αναρτήσεις τους, είναι πολύ συχνά Fettuccine Alfredo.

Αυτά τα ζυμαρικά, που έχουν το σχήμα της ταλιατέλας, είναι έτοιμα και λαχταριστά, σε 20 λεπτά, πιθανότατα πιο γρήγορα από οποιοδήποτε delivery και λιγότερο από το χρόνο οδήγησης προς το αγαπημένο μας, Ιταλικό εστιατόριο. Επίσης, είναι ιδέα που κερδίζει, άνδρες και γυναίκες, ως κυρίως πιάτο, με πιθανή προσθήκη γαρίδας ή κοτόπουλου, για το πρώτο ρομαντικό ραντεβού για φαγητό, στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα ή πεκορίνο ρομάνο, για να πετύχετε την ονειρική γεύση του πιάτου, όπως το σερβίρουν στη Ρώμη, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θεωρείται το απόλυτο πιάτο – κόλαση και κάνει τρελές πωλήσεις σε όλα τα ιταλικά εστιατόρια. 

Fettuccine Alfredo

Υλικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine (Ταλιατέλες)
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αποτέλεσμα al dente. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα Alfredo.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδου, ολόκληρη και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο και το βούτυρο να αφρίσει, 1 με 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε ανακατεύοντας με το σύρμα, για 2 με 3 λεπτά. Αφαιρούμε την σκελίδα του σκόρδου, αφού έδωσε ήδη τα αρώματά της.

Προσθέτουμε σταδιακά την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, περίπου 3/4 του φλιτζανιού τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί μετά από κάθε προσθήκη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μετά βάζουμε σταδιακά την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

Με τσιμπίδα προσθέτουμε στη σάλτσα τα φετουτσίνι, από την καταρόλα όπου έβρασαν. Να ανακατεύουμε κυκλικά, αρχίζοντας από το κέντρο, μέχρι καλυφθούν εντελώς και ομοιόμορφα, τα ζυμαρικά. 

Γαρνίρουμε με μαϊντανό, αν θέλουμε και σερβίρουμε ζεστό.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις