Site icon NewsIT
16:00 | 22.01.25

Φλούδες πορτοκαλιού βουτηγμένες στη σοκολάτα

Φλούδες πορτοκαλιού βουτηγμένες στη σοκολάτα
Ηλιάνα Σκιαδά

Τρώγονται σαν καραμέλες

Σοκολάτα και πορτοκάλι = love for ever. Φτιάξτε αυτό το γλύκισμα, τώρα που τα πορτοκάλια, είναι πολύ νόστιμα και αρωματικά.

Πολύ ταιριαστός αυτός ο συνδυασμός γεύσης, δίνει μπουκιές που τρώγονται σαν καραμέλα και είναι ιδανικό τελείωμα σε ένα δείπνο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένιες φλούδες, από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι… ακόμα και λάιμ.

Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε 2-3 φορές γιατί είναι πιο πικρά.

Αν δεν θέλετε να βάλετε σοκολάτα, παραλείπετε αυτό το στάδιο και απολαμβάνετε τα γλασαρισμένα πορτοκάλια όπως είναι ή τα φυλάτε για να αρωματίσετε κέικ, χαλβά και άλλες δημιουργίες, ακόμη και στη μαγειρική.

Φλούδες πορτοκαλιού βουτηγμένες στη σοκολάτα

Υλικά:

  • 3 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
  • 1 1/2 φλιτζ. νερό
  • 2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα σκουπίζουμε.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος του πορτοκαλιού.

Χαράζουμε σε 4-5 σημεία και αφαιρούμε τις φλούδες.

Καθαρίζουμε το λευκό εσωτερικό του (όχι εντελώς).

Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτά μπαστουνάκια, του μισού εκατοστού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλα τα πορτοκάλια.

Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός).

Σουρώνουμε τις φλούδες σε σουρωτήρι.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε τη ζάχαρη και το μετρημένο νερό.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, να πάρει βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.

Βάζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού να πιέζουμε, συχνά με ένα κουτάλι, για να βυθίζονται μέσα στο σιρόπι. Δεν ανακατεύουμε για να μην λιώσουν.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τις φλούδες μέσα στο σιρόπι μέχρι να κρυώσουν εντελώς (περίπου 2-3 ώρες)

Βγάζουμε τα μπαστουνάκια από το σιρόπι και τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, παίρνουμε ένα-ένα μπαστουνάκι και βουτάμε τη μία άκρη και από τις δύο μεριές, στη σοκολάτα

Τα βγάζω με προσοχή και τα αφήνω στη λαμαρίνα μέχρι να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.

Φυλάσσονται στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, για πολύ καιρό.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version