Tasteit

Φοντάν σοκολάτας: πλούσια γεύση με απλά υλικά και ελάχιστη προσπάθεια

Γιορτινό Tasteit menu, μέρος τρίτο: Το επιδόρπιο

Γιορτινό επιδόρπιο σοκολάτας χωρίς μίξερ, έτοιμο σε 5′, μέσα σε ένα μπολ, με 6 υλικά; 6 γράμματα;

Φ-Ο-Ν-Τ-Α-Ν σοκολάτας! Kαι η λίστα με τα θετικά του γλυκού, κάθε σοκολατοεθισμένου, ερασιτέχνη μάγειρα, δεν τελειώνει εδώ.

Ανέφερα ότι δεν θέλει καν ψήσιμο; Kαι ότι όλη η προετοιμασία γίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού βάλουμε τα υλικά σε δύο δόσεις και ανακατέψουμε;

Μπορείτε εύκολα να γίνετε δημιουργικοί, με τη συνταγή αυτή, προσθέτοντας 1/4 φλιτζανιού ξηρούς καρπούς ή άγλυκη τριμμένη καρύδα ή εκχύλισμα μέντας, για να έχετε το τέλειο κλείσιμο στο δείπνο. Οποιαδήποτε προσθήκη, μπαίνει πριν το τελευταίο ανακάτεμα και πριν μπει στο ταψί το μείγμα, για να κρυώσει.

Το φοντάν βγάζει 36 κύβους, κομμένους σε μέγεθος μπουκιάς, που είναι ικανοποιητική μερίδα, επειδή το γλυκάκι μας είναι αρκετά γλυκό και πλούσιο στη γεύση.

Chocolate fudge

Υλικά:

  • 900 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι μινι marshmallows

Εκτέλεση:

Στρώνουμε ένα ταψί 20×20 με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, το γάλα και τη βανίλια.

Προσθέτουμε το βούτυρο τελευταίο για να κάτσει πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Δεν χρειάζεται να κόψουμε το βούτυρο σε κομμάτια, ούτε να ανακατέψουμε τα υλικά.

Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 2 1/2 λεπτά.

Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε καλά, περίπου για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τα marshmallows, ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν τα marshmallows, για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε πάλι καλά.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε ότι προσθήκες θέλουμε, όπως ξηρούς καρπούς ή τριμμένη καρύδα.

Ρίχνουμε το μείγμα του φοντάν στο έτοιμο ταψί και λειαίνουμε την κορυφή.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σηκώνουμε τη λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο με τα φοντάν από το ταψί.

Κόβουμε το φοντάν σε τετράγωνα, μεγέθους μπουκιάς και απολαμβάνουμε.

Το γλυκάκι, φυλάσσεται τυλιγμένο, καλά, με μεμβράνη, στον πάγκο για 1 εβδομάδα και στο ψυγείο για 2 με 3 εβδομάδες, όπου μπορεί να στεγνώσει ελαφρώς.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design