Site icon NewsIT
12:00 | 11.03.25

Φριτάτα με σπαράγγια: Συνταγή για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό

Αφράτη ομελέτα με σπαράγγια

Αφράτη ομελέτα με σπαράγγια

Newsit Newsroom

Αφράτη ομελέτα για την αρχή της άνοιξης

Εύκολες, γρήγορες και με εποχικά προϊόντα, αυτές είναι οι συνταγές που θέλουμε.

Αν καταφέρνουμε με λίγα υλικά να βγάλουμε και νοστιμιά, τότε έχουμε τζακποτ.

Τα σπαράγγια είναι στην εποχή τους, ακόμη και στην ελληνική εξοχή βρίσκει κάποιος τα λεπτά πράσινα.

Ωστόσο τα ιδανικότερα για αυτή την αφράτη ομελέτα είναι τα πράσινα σπαράγγια που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ σε ματσάκια.

Η συνταγή αυτή μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό, για brunch και για μεσημεριανό.

Φριτάτα με σπαράγγια

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκά κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό πράσινα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3/4 τυρί κρέμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη μύτη λευκό πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο  σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.

Κόβουμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια, (λυγίζοντας τα, θα σπάσουν εκεί που αρχίζει το «ξύλινο» μέρος). Κατόπιν τα κόβουμε σε κομμάτια.

Ρίχνουμε τα σπαράγγια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.

Χτυπάμε τα αυγά, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και μετά προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το εστραγκόν.

Βάζουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει σχεδόν, αλλά να είναι ακόμα ρευστό από πάνω, για 4 με 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα, σβήνουμε το μάτι και βάζουμε καπάκι στο τηγάνι.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version