Site icon NewsIT
12:00 | 14.10.24

Φθινοπωρινές σαλάτες που θα γίνουν ανάρπαστες στα μπουφέ και τα τραπέζια σου

Φθινοπωρινές σαλάτες που θα γίνουν ανάρπαστες στα μπουφέ και τα τραπέζια σου
Ηλιάνα Σκιαδά

Οι σαλάτες είναι το πιάτο που οι περισσότεροι «περιφρονούν» σε ένα πλούσιο μπουφέ και στρέφονται στις πιο αμαρτωλές επιλογές. Αυτές οι δύο σαλάτες, όμως, που θα σας προτείνω, θα γίνουν ανάρπαστες γιατί έχουν εύκολα υλικά, της εποχής και πολλή νοστιμιά.

Το μυστικό επίσης είναι, ότι είναι πολύ δροσερές, χωρίς να έχουν την κλασική μορφή της σαλάτας και έτσι «βοηθούν» τα λιπαρά πιάτα που συνήθως φτιάχνουμε στα γιορτινά τραπεζώματα.

Μπορούμε να τις φτιάξουμε νωρίτερα και να τις σερβίρουμε με ένα καλό ανακάτεμα, ενώ δεν χρειάζονται έξτρα dressing, ούτε καν αλάτισμα, γιατί και οι δύο φτιάχνονται με μαγιονέζα και έτσι μπορούν να μείνουν στο ψυγείο και εμείς να ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα πιάτα ή τη διακόσμηση του τραπεζιού.

Για εκείνους που θέλουν πιο ελαφριά γεύση και λιγότερες θερμίδες, προτείνω όπου μπαίνει σάλτσα με μαγιονέζα, να χρησιμοποιούν και ένα μέρος γιαούρτι στραγγιστό, ελαφρύ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και μπορείτε να το κάνετε έτσι, ακόμη και για να φτιάξετε dressing για τονοσαλάτα.

Καροτοσαλάτα με κάρι

Υλικά:

  • 4-5 καρότα χοντροτριμμένα
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • χυμός 1 λεμονιού
    1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρι σκόνη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το ανακάτεμα του dressing: Μαγιονέζα, γιαούρτι, κάρι, λάδι, λεμόνι και αλατοπίπερο.

Τρίβουμε τα καρότα και το μήλο, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μπορούμε να βάλουμε τη σαλάτα στο ψυγείο ακόμη και από το προηγούμενο βράδυ.

Λαχανοσαλάτα με αρακά και φιστίκια

Υλικά:

  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι λευκό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι
    3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα μπιζέλια, αποψυγμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 3/4 φλιτζανιού αλατισμένα φιστίκια

Εκτέλεση:

Σε ένα μεσαίο μπολ ή σαλατιέρα, χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξύδι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέστε το λάχανο, τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα λαχανικά με το dressing. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίστε τα φιστίκια σε όλη την επιφάνεια της σαλάτας, αν είναι να σερβίρετε αμέσως.

Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.

Για καλύτερη και πιο τραγανή υφή, προσθέστε τα φιστίκια λίγο πριν σερβίρετε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version