Tasteit

Γρήγορη κοτόσουπα με κοφτό μακαρονάκι και τα υπολείμματα ψητού κοτόπουλου

Το έτοιμο ψητό κοτόπουλο είναι μια γρήγορη, νόστιμη και καλή λύση, τις ημέρες που δεν έχουμε κάνει προετοιμασία για το φαγητό μας. Τις περισσότερες φορές, όμως, φεύγουν, αμέσως, τα τραγανά μπουτάκια και οι φτερούγες και μένει το στεγνό στήθος.

Ως υπέρμαχος του κινήματος, «δεν πετάμε τίποτα», έχω μάθει να βρίσκω λύσεις για νέα φαγητά με τα υπολείμματα μιας μέρας. Και το ψητό κοτόπουλο, μπορεί να μπει, είναι αλήθεια, σε άπειρες πρόχειρες συνταγές. Όμως η διάθεσή μου και ο καιρός, μού δείχνουν, σούπα και δη, κοτόσουπα.

Δεν πρόκειται για την κλασική παραδοσιακή κοτόσουπα, αλλά για μια γρήγορη και όμως τόσο ικανοποιητική σούπα, για να ζεστάνει το «μέσα» σας. Χρειάζεστε τόσο χρόνο, όσο για να πάρει βράση ο ζωμός, μέχρι να κόψετε το κοτόπουλο σε μπουκιές.

Εγώ τη φτιάχνω με κοφτό μακαρονάκι, ωστόσο, ό,τι ζυμαρικό έχετε και προτιμάτε, είναι ευπρόσδεκτο σε αυτή τη συνταγή. Ακόμη και noodles, που μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Επίσης είναι ένας δημιουργικός τρόπος για κάνετε τα μικρά σας να φάνε λαχανικά, αφού μπορείτε να προσθέσετε όποια λαχανικά έχετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Γρήγορη κοτόσουπα με ζυμαρικά

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους (περίπου 2 μέτρια)
  • 1 φλιτζάνι ζυμαρικά, όπως κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους ή ψιλοκομμένο
  • 2 κύβους κοτόπουλου (ψυγείου)
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κύβους κοτόπουλου και ένα λίτρο βραστό νερό. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σε δυνατή και αφήνουμε βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, περίπου 10 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γάλα (αυτό θα βοηθήσει να μην πήξει) και ανακατεύουμε συνέχεια.

Σερβίρουμε ζεστό.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design