Κάντε την όσο βελουτέ θέλετε
Για ορεκτικό ή για το βραδινό σας, μια βραδιά μέσα στην εβδομάδα, αυτή η σούπα, είναι ανακουφιστική, όσο ο ήλιος, μετά τη βροχή.
Το όνομα προκύπτει από τις πιπεριές, πορτοκαλί και κίτρινη, που ψήνονται σε καυτό φούρνο και στη συνέχεια αναμειγνύονται με το γλυκό καλαμπόκι.
Αυτή η σούπα μπορεί να γίνει όσο βελουτέ επιθυμείτε, δηλαδή να την πολτοποιήσετε όλη ή να κρατήσετε κάποιους κόκκους καλαμποκιού, ατόφιους, όπως σας προτείνω, παρακάτω.
Αυτές οι ποσότητες είναι για 2 άτομα εάν η σούπα είναι το βασικό τους γεύμα ή για 4 άτομα αν είναι το πρώτο στάδιο ενός δείπνου.
Σερβίρετε με λοξά κομμένες φέτες μπαγκέτας, πασπαλισμένες με τριμμένο τυρί και ψημένες για λίγα λεπτά στο γκριλ.
Πορτοκαλο-κίτρινη σούπα
Υλικά:
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή ζωμός κοτόπουλου (ψυγείου)
- 500 γραμμάρια κατεψυγμένο καλαμπόκι
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C και καλύπτουμε ένα μικρό ταψί, με αλουμινόχαρτο.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, από τον πυρήνα, τους σπόρους και τη λευκή μεμβράνη, τις κόβουμε σε λωρίδες και λαδώνουμε παντού με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Τις τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
Ρίχνουμε 1 λίτρο σε κατσαρόλα να βράσει και διαλύουμε τον κύβο ψυγείου. Βάζουμε το κατεψυγμένο καλαμπόκι να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε περίπου ένα φλιτζάνι καλαμπόκι και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές στη σούπα και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Τέλος προσθέτουμε το καλαμπόκι που έχουμε κρατήσει στην άκρη και αλατοπιπερώνουμε.