Site icon NewsIT

Κάτι ψήνεται: Οι νόστιμες αφίξεις που έρχονται στην Αθήνα

19.10.2024 | 10:00
Κάτι ψήνεται: Οι νόστιμες αφίξεις που έρχονται στην Αθήνα

After hard work glass of wine is best way to relax.

Η νέα γευστική σεζόν της πόλης άνοιξε εντυπωσιακά. Αλλά ακόμη έχουμε πολλά να δούμε, καθώς οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι είναι πολλά υποσχόμενη.

Διαβάστε παρακάτω για το τι «μαγειρεύεται» προσεχώς στην Αθήνα

Asωτοs

Μετά το Μανάρι στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων ο πάντα ανήσυχος Λέλος Γεωργόπουλος ενώνει τις δυνάμεις του με τον Μιχάλη Μερζένη, τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και τον Νικόλα Σπυρόπουλο για ένα νέο πρότζεκτ ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στην πρώτη ύλη και φυσικά τον σεφ Μερζένη στο τιμόνι της κουζίνας. Το όνομά του είναι Asωτοs και θα βρίσκεται εκεί που ήταν το Frater & Soror. Το περιμένουμε περίπου στα τέλη του μήνα.

Koumkan

Το πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς Semiramis σε λίγο καιρό αποκτά το νέο μπαρ του, το Koumkan, που θα παραπέμπει σε αντίστοιχα μπαρ ξενοδοχείων από διεθνείς μητροπόλεις. Θα λειτουργεί το βράδυ τόσο για πελάτες του ξενοδοχείου, όσο και για εξωτερικούς επισκέπτες, ενώ τα cocktails θα συνοδεύονται και από φαγητό  όπως περουβιανά anticuchos, arancini, beef tartare, rigatoni με τρούφα και χαβιάρι, chateaubriand, αλλά και tarte Tatin, millefeuille, sacher torte και knickerBocker glory, ένα παγωτό τύπου sundae που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ου αιώνα. Tο αισθητικό του προφίλ, φέρει την υπογραφή της Green Garlic Studios, με curator τον βραβευμένο σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίων Άρη Βεζενέ.

Iωdio

H Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, η Ερασμία Μπαλάσκα και η Δανάη Βορίδου που έσμιξαν στο Funky Gourmet, το σπουδαίο εστιατόριο της Αθήνας που είχε βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin, συναντιούνται και πάλι: στη γωνία Λουκιανού με Σπευσίππου, στο Κολωνάκι στήνεται το ψαροφαγικό εστιατόριο Iωdio, ενώ σε αυτό συμμετέχουν ως συνεργάτες ο Χάρης Σπύρου και ο Γιάννης Σαλπέας. Ακούσαμε ότι το μενού θα περιλαμβάνει, ψαρόσουπα, όστρακα, μακαρονάδα με αυγοτάραχο, μπακαλιάρο σεφταλιά, γύρο σφυρίδας και μεγάλα ψάρια στη σχάρα. H αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα έχει ξεκινήσει.

Αίγλη Ζαππείου

Νέο πρόσωπο και νέα εποχή για ένα εμβληματικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης που πλέον θα λειτουργεί ως πολυχώρος, αναψυχής, κινηματογράφου, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εστίασης. Προς το παρόν έχουμε το καινούργιο κυλικείο της, που έχει πίτσα ταψιού μαργαρίτα και πεπερόνι και τέσσερα κοκτέιλ, ενώ μαθαίνουμε πως η Αίγλη θα διαθέτει δύο εστιατόρια με τους σεφ Δήμο Μπαλόπουλο και Γιώργο Κηρύκο να βάζουν την υπογραφή τους στη γαστρονομική επιμέλεια, ενώ τα cocktails/spirits αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ρούσσος του  Abstract. Οι εργασίες προχωρούν γρήγορα.

Cιναπος

Το παλιό και αγαπημένο Coyoacan  στην οδό Ηρακλειδών με την υπέροχη αυλή θα δώσει τη θέση του στο νέο εστιατόριο Cιναπος. Πίσω του βρίσκεται η dream team των Γιώργου Μελισσάρη, Γιάννη Μωράκη, Thomas Grubac και Πάνου Πολίτη, η οποία συνεργάζεται με τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη – εννοείται ότι αυτός αναλαμβάνει και την επιμέλεια του μενού. Μαθαίνουμε ότι η κουζίνα θα είναι ελληνική και ότι θα υπάρχει ξυλόφουρνος. Πιθανόν να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Talking Breads

Αν περάσετε αυτή τη στιγμή από τη γωνία Σκούφου και Απόλλωνος θα δείτε ένα εργοτάξιο. Σε πολύ λίγο αυτός ο χώρος θα φιλοξενεί το νέο, τρίτο κατά σειρά, Talking Breads, μετά από τα καταστήματα των Εξαρχείων και του Χολαργού. Και εδώ θα βρίσκουμε τα δημοφιλή  Satay Sandwich και Mafia Burger, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα σάντουιτς και burgers που έκαναν πολύ γνωστό τον σεφ Χρήστο Τάχια. Η αλυσίδα με το design που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε νεοϋορκέζικο diner και υπόγειο σταθμό του μετρό και τη φιλοσοφία του αναβαθμισμένου street food ανήκει στον όμιλο S One Hospitality.

Osteria Mamma – Armando

Ο Βασίλης Στεφανάκης (Lost Athens, Dog Pound, WorldX11) μαζί με τη σεφ Ελένη Σαράντη ανοίγουν οσονούπω στον Κεραμεικό στην οδό Σαλαμίνος την ιταλική Osteria Mamma. Οι πληροφορίες μας μιλούν για ένα μικρό μενού με ιταλικά πιάτα, αρκετά δημιουργικά και εκτενή λίστα κρασιών με έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα, αλλά και με παραγωγούς από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Δίπλα ακριβώς ετοιμάζουν και το Armando, για ναπολιτάνικη πίτσα με μπίρα ή κρασί στο χέρι.

Polyamorous Καφές-Φρούτα

Εντάξει, εδώ δεν μιλάμε για ένα γαστρονομικό πρότζεκτ. O καφές όμως είναι μεγάλο κεφάλαιο στη γεύση και στην απόλαυση, οπότε δεν γίνεται να μην ασχοληθούμε με το νέο consept store της Ελένης Νικολούλια και του Αλέξανδρου Γκικόπουλου στη γωνία της Ιπποκράτους με την Ερεσού. Το Polyamorous Καφές-Φρούτα που υπολογίζεται να ανοίξει στα τέλη Οκτωβρίου θα σερβίρει καφέ, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ροφήματα φτιαγμένα από αυτά, καθώς και ένα σνακ που ακόμη κρατούν μυστικό.

Yaboo

Στην Ακτή Κονδύλη αναμένεται να ανοίξει το Yaboo με μεσογειακή κουζίνα με ελληνικές πινελιές και μενού το οποίο επιμελείται η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. Το  all-day εστιατόριο θα ανοίγει από το πρωί και θα λειτουργεί μέχρι το βράδυ με μουσική από DJs και ποτό. Περισσότερα σε λίγο καιρό.

Υ.Γ.

Αυτή την περίοδο έχουν φουντώσει οι συζητήσεις για το «επόμενο» κεφάλαιο του Nolan, οι οποίες αφορούν την ανεπιβεβαίωτη φήμη πως ο διάσημος σεφ David Chang θα το αναλάβει. Σίγουρο όμως είναι ότι τον Proveleggios, του ίδιου Ομίλου θα τον «τρέξει» ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης. Επίσης, πολλά θετικά ακούγονται για την ενδεχόμενη συνεργασία του Περικλή Κοσκινά (Cookoovaya) με τον Γιάννη Λουκάκη και τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη (Άκρα), ενώ χαμός γίνεται στη στοά της οδού Λέκκα κάτω από το ξενοδοχείο Gatsby στην οποία ετοιμάζεται το μεσογειακού προσανατολισμού εστιατόριο Geco.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version