Πέμπτη, 21 Νοε.
19oC Αθήνα

Κέικ αμυγδάλου: Γίνεται με δύο μπολ και μίξερ χειρός

Κέικ αμυγδάλου: Γίνεται με δύο μπολ και μίξερ χειρός

Ο δρόμος για τον Παράδεισο, είναι στρωμένος με κέικ, έλεγε μία παλιά τηλεοπτική μαγείρισσα στην Αμερική. Και είχε δίκιο. Τα κέικ είναι παρηγοριά, ειδικά τα απογεύματα, που θέλουμε ένα «γλυκό» χτύπημα στην πλάτη για να συνεχίζουμε.

Η συνταγή για το κέικ, με καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο, είναι εύκολη και τόσο ευχάριστη σε άρωμα, γεύση και υφή. Γίνεται με δύο μόνο μπολ ανάμειξης και ένα μίξερ χειρός. Μπαίνει σε μακρόστενη φόρμα ψησίματος και ξεφορμάρεται, όταν θα έχει κρυώσει τελείως.

Το κέικ, αυτό, μπορεί να μην είναι επιδόρπιο. Μπορεί, ωστόσο, να σερβιριστεί στο πρωινό, με τον καφέ ή ένα φλυτζάνι τσάι, το απόγευμα ως σνακ, ή να αναβαθμιστεί σε ατομικά επιδόρπια, χρησιμοποιώντας τα κομμάτια ως βάση, για να ρίξετε πάνω, κρέμα και φρούτα.

Τα tips για την εκτέλεση αυτής της συνταγής για κέικ, είναι να μην ανακατεύετε πολύ το μείγμα, αφού προσθέσετε το αλεύρι, για να έχετε ένα αέρινο και απαλό αποτέλεσμα. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύσμα λεμονιού, με ξύσμα πορτοκαλιού.

Κέικ αμυγδάλου αέρινο και αρωματικό

Υλικά:

  • 1 + 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι ή μισό πορτοκάλι
  • 1 μακρόστενο πακέτο βούτυρο 125 γρ
  • 1 αυγό
  • 1 + 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα ή άρωμα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψεκάζουμε με σπρέι ψησίματος, τη φόρμα. Αν δεν είναι αντικολλητική, στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.

Παίρνουμε το ξύσμα και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Με τα δάχτυλά μας, τρίβουμε το ξύσμα στη ζάχαρη για να απελευθερωθούν τα αρωματικά έλαια.

Αφρατεύουμε το βούτυρο με μίξερ χειρός και προσθέτουμε στη συνέχεια, τη ζάχαρη με το ξύσμα, ανακατεύοντας να ενωθούν.

Ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Στη συνέχεια, το γάλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί, λειαίνουμε την κορυφή και πασπαλίζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από τη μέση του κέικ.

Ξεφορμάρουμε το κέικ, όταν κρυώσει εντελώς και αχνίζουμε ελαφρά, αν μας αρέσει.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις