Tasteit

Κις με σπανάκι και αγκινάρα

Συνταγή για το Πασχαλινό τραπέζι

Κις με σπανάκι και αγκινάρα, ο καλύτερος τρόπος να υμνήσεις την Άνοιξη και να δώσεις χρώμα στο Πασχαλινό τραπέζι.

Μπορούμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα, βάζοντας έτοιμη ζύμη για τάρτα και καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα.

Ακόμη και αν δεν έχετε χρόνο και διάθεση να ψήσετε την τάρτα σας σκέτη, πριν βάλετε τη γέμιση, δεν πειράζει.

Δεν θα είναι τόσο ροδισμένο το κάτω μέρος της τάρτας, αλλά βγαίνει πάντα πολύ νόστιμη.

Tip: αν χρησιμοποιήσετε αγκινάρες σε κονσέρβα, στύψτε τις ελαφρά να φύγει το νερό της κονσέρβας, που κρατάνε στην καρδιά τους, πριν τις προσθέσετε στο μείγμα των αυγών.

Κις με σπανάκι αγκινάρες και κατσικίσιο τυρί

Υλικά:

  • 1 κονσέρβα (1 φλυτζάνι), καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
  • 170 γρ. μαγειρεμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ροδέλες από φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

Αν έχετε χρόνο και κέφι να ψήσετε την τάρτα άδεια, πριν βάλετε τη γέμιση, απλώστε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, γεμίστε με τα ειδικά βάρη της τάρτας(σαν ψεύτικα ρεβίθια) και ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Ύστερα τρυπάμε με ένα πιρούνι, όλη την κάτω επιφάνεια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν ρίξουμε την κρέμα της γέμισης.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρατάμε τον φούρνο ζεστό στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το κατσικίσιο τυρί που έχουμε τρίψει με τα χέρια μας

Χτυπάμε με σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τις ψιλοκομμένες αγκινάρες, τα ψημένα κρεμμύδια, το ξύσμα λεμονιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ρίχνουμε τη γέμιση στην κρούστα της πίτας, που έχει κρυώσει

Ψήνουμε για 10 λεπτά, στους 190 και στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά στους 160 για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει το κέντρο του κις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Η Μεσσηνία επενδύει στη γαστρονομία
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το μισελενάτο εστιατόριο CTC Urban Gastronomy αναλαμβάνει τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο Navarino Dunes και ο καταξιωμένος σεφ Νίκος Μπίλλης γίνεται ο Executive Chef στο W Costa Navarino
Costa Navarino