Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Κοτομπουκιές στο σπίτι με 4 υλικά και χωρίς τηγάνι

Κοτομπουκιές στο σπίτι με 4 υλικά και χωρίς τηγάνι

Αν έχετε υπάρξει, έστω και από απόσταση ασφαλείας, κοντά σε παιδιά, δεν συζητώ αν μεγαλώνετε οι ίδιοι ένα παιδί ή έναν έφηβο, τότε γνωρίζετε ότι οι κοτομπουκιές, είναι το απόλυτο πιάτο, για να βάλει το χαμόγελο σε όλα τα πρόσωπα.

Ξέρω, ότι οι περισσότεροι καταψύκτες, έχουν ήδη έτοιμες κοτομπουκιές του εμπορίου, για παν ενδεχόμενο και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό. Αν όμως, κάποια στιγμή αποφασίσετε να τις φτιάξετε μόνοι σας, έχουμε μια απλή, υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή, με λίγα υλικά και ψημένες στο φούρνο, χωρίς το μπελά του τηγανιού.

Η διαφοροποίηση εδώ, είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε φρυγανιά, αλλά τριμμένα τυρο-κρακεράκια. Όποια προτιμάτε, αυτά που έχουν σχήμα στρογγυλό, ή ορθογώνιο, ή αυτά που έχουν σχήμα ψαράκι… αρκεί να έχουν αλμυρή, τυρένια γεύση.

Τα υπόλοιπα υλικά, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι τα έχετε ήδη στο σπίτι: Αλεύρι, αυγά, κοτόπουλο φιλέτο και αλατοπίπερο.

Κοτομπουκιές στο φούρνο με 4 υλικά

Υλικά:

2 κούπες τυρο-κρακεράκια

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 μεγάλα αυγά

1 συσκευασία κοτόπουλο φιλέτο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώστε ένα ρηχό ταψί, με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο και αλείψτε την επιφάνεια ελαιόλαδο με ένα πινέλο.

Βάλτε τα κρακεράκια σε ένα σακουλάκι που σφραγίζει και ύστερα με έναν πλάστη ή με ένα ποτήρι «ρολάρετε» ώστε να θρυμματιστούν, αλλά όχι σε σημείο που να γίνουν πούδρα. Θέλουμε μερικά κομματάκια για να έχουμε μεγαλύτερη τραγανότητα.

Τώρα, βάζετε μπροστά σας, στον πάγκο εργασίας, τρία ισομεγέθη μπολ: ένα για το αλεύρι που θα ανακατέψουμε με το αλατοπίπερο, ένα για τα 3 χτυπημένα αυγά και ένα, τελευταίο, για τα τριμμένα κράκερ.

Κόβουμε τα κοτόπουλα σε ό,τι σχήμα μας αρέσει, λωρίδες ή μεγάλες μπουκιές, φροντίζουμε όμως τα κομμάτια να έχουν πάνω-κάτω το ίδιο μέγεθος, ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο. Το ιδανικό είναι 1,5 εκατοστό πάχος και 3 εκατοστά πλάτος.

Δουλεύουμε με λίγα κομμάτια κοτόπουλο τη φορά, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κρούστα: Πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, τινάζοντας το περισσό αλεύρι, ύστερα στα χτυπημένα αυγά και τέλος στα τριμμένα κρακεράκια, πιέζοντας να κολλήσουν καλά εξωτερικά, για να πετύχουμε τη σωστή, τραγανή επικάλυψη.

Βάζουμε τα κοτόπουλα ένα ένα στο ταψί και ψήνουμε για 20΄. Δεν υπάρχει ανάγκη να γυρίσετε αν ψήνετε στον αέρα. Αν ψήνετε σε αντιστάσεις, κάντε ένα γύρισμα στα μισά του χρόνου, για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Τα τραγανά κοτοπουλάκια, είναι τέλεια και μέσα σε σάντουιτς ή τορτίγια για το σχολείο, το γραφείο, την εκδρομή, αλλά και τυλιγμένα σε φύλλα σαλάτας iceberg, για απενοχοποιημένα wraps.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις