Tasteit

Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη

Τέλεια, αρωματικά και χωρίς ενοχές

Οι απογευματινές ώρες, στη μέση, δηλαδή της ημέρας, που η ενέργειά μας φαίνεται να τελειώνει, είναι οι ώρες που αναζητούμε ένα γλυκό «χτύπημα» στην πλάτη.

Ένα μικρό σνακ μαζί με τον απογευματινό καφέ, είναι ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσουμε και να βγάλουμε την ημέρα.

Μία μικρή λιχουδιά, δεν είναι δα και τόσο επιβαρυντική. Αν, όμως, δεν μπορούμε να σταματήσουμε στη μία ή είμαστε οι τύποι που θέλουμε τη γλύκα, άλλα όχι τη ζάχαρη, σας έχω λύση.

Τα κουλουράκια με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού, είναι διαχρονικά τα αγαπημένα των περισσότερων, γι’ αυτό θέλω να ξέρετε ότι υπάρχει και η healthy εκδοχή τους.

Όπως θα εξηγήσω και στην εκτέλεση, πιο κάτω, δεν είναι ανάγκη να δώσετε κάποιο σχήμα, στα κουλουράκια, αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση ή ικανότητα για καλλιτεχνίες. Κάντε, απλώς, μπαλίτσες και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω, σταυρωτά, με ένα πιρούνι, σχηματίζοντας ένα Χ.

Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

  • 1 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 κιλό αλεύρι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε το baking powder.

Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύοντας σταθερά, το αλεύρι σε δόσεις.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή, επομένως μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν, σταματάμε το ζύμωμα.

Στρώνουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και σχηματίσουμε ίσες μπαλίτσες ζύμης. Τις ακουμπάμε στο ταψί και δίνουμε στη συνέχεια ότι σχήμα μας αρέσει. Μπορούμε ακόμη και να τις αφήσουμε στο σχήμα της μπαλίτσας πιέζοντας ελαφρά με ένα πιρούνι, δύο φορές, σε σχήμα Χ.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα