Αυτά τα τραγανά κουρουδάκια, βγάζουν γεύση πίτσας, χωρίς το αλλαντικό, με αποτέλεσμα να τρελαίνουν τα μικρά παιδιά, που προτιμούν την πίτσα «Μαργαρίτα».
Έχουν δυνατή γεύση ντομάτας και αν βρείτε λιαστό, κυκλαδίτικο τοματοπελτέ, η γεύση θα είναι σε άλλο επίπεδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα τον βρείτε σε συνοικιακά μπακάλικα με προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και σας προσκαλώ να μας γράψετε, κάτω στα σχόλια, αν νιώσατε τη διαφορά.
Το ίδιο και την ξηρή μυζήθρα, θα την βρείτε σε μικρά γαλακτοπωλεία της γειτονιάς.
Την καλύτερη την έχω βρει στο μικρό «κρυμμένο» σε στενάκι, γαλακτοπωλείο του Μπακογιάννη, στην Ηλιούπολη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κουρουδάκια με τοματοπελτέ και ξηρή μυζήθρα
Υλικά:
- 2 φύλλα ζύμης κουρού
- 3 κ.σ. τοματοπελτέ, καλής ποιότητας
- 200 γρ. ξερή μυζήθρα χοντροτριμμένη
- 1/2 κ.γ. θρούμπι ή ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επάλειψη:
- 1 αυγό + 1 κουταλιά της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Αποψύχουμε αποβραδίς, στη συντήρηση του ψυγείου, τη ζύμη κουρού.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά. το τυρί και τον πελτέ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το θρούμπι, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τη ζύμη κουρού σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε με στρογγυλά κουπ – πατ ή με ποτήρι, στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση, στο κάθε δισκάκι ζύμης και το κλείνουμε σε μισοφέγαρο, στρίβοντας την άκρη ή πατώντας την με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε τα πιτάκια μας, σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα βρέχουμε με το μείγμα αυγού γάλακτος, με πινελάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.