Tasteit

Κρέμα Vinaigrette: Πώς θα φτιάξετε το πιο διάσημο dressing στον κόσμο

Αυτό το dressing, είναι η πιο συχνή αναζήτηση των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως. Πικάντικο, γλυκό και τόσο εύκολο στην παρασκευή του! Ανεβάζει κάθε σαλάτα σε άλλο επίπεδο γεύσης και παρουσίασης. Αξίζει τον κόπο να φτιάξετε ένα σπιτικό dressing,  για να κάνετε τις σαλάτες σας πιο θελκτικές.

Με αυτή τη συνταγή για κρέμα Vinaigrette με βαλσαμικό ξίδι, που θα σας δώσω, δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά dressing έτοιμο από το σούπερ μάρκετ. Όχι μόνο θα δώσει λίγη επιπλέον γεύση σε οτιδήποτε τρώτε, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαρινάδα για τα αγαπημένα σας κρέατα ψαρικά και λαχανικά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά, απλώς καλό θα είναι να προσέξετε την ποιότητά τους: χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ποιότητας βαλσάμικο ξύδι ως βάση για το ντρέσινγκ σας, ήπιο λάδι, καθώς και το μέλι που σας αρέσει, γιατί θα εξισορροπήσει την οξύτητα του ξυδιού και θα το κάνει τόσο ελαφρώς γλυκό.

Επίσης, αν και τα περισσότερα dressing vinaigrette, έχουν απλή μουστάρδα, εγώ σας προτείνω μουστάρδα Dijon, γιατί η δυνατή γεύση και η πυκνή σύσταση, προέρχονται από τη μουστάρδα dijon. Ενώ η κλασική vinaigrette, δεν έχει λεμόνι, εγώ προτείνω να προσθέσετε λίγη περισσότερη όξινη γεύση, διαφορετική από αυτή, που προσφέρει το βαλσαμικό ξύδι.

Κρέμα Vinaigrette

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο – ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα της αρεσκείας σας
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπλέντερ ή στο ποτηράκι του ραβδομπλέντερ, ανακατεύουμε τα πάντα εκτός από το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να ενσωματωθεί και να πάρει σύσταση γαλακτώματος.

Η κρέμα vinaigrette, φυλάσσεται σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία δωματίου για 8 ώρες ή στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design