Tasteit

Κυριακάτικα τραπέζια στην Αθήνα: 3+1 προτάσεις για υπέροχο φαγητό

A group of friends from different cultures having a brunch, lunch or diner in an elegant restaurant, representing pure joy, love, wellbeing, friendship, togetherness and other positive emotions, as well as urban city life, a positive mindset and a healthy lifestyle. Witness beautiful people, each from a different cultural backdrop, sharing an elegant lunch in the heart of the city.

Κλασική, αγαπημένη συνήθεια, το κυριακάτικο τραπέζι είναι μια ιεροτελεστία που όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει  σταθερή αξία.

Η παρέα των αγαπημένων προσώπων σε συνδυασμό με ένα πιάτο φρεσκομαγειρεμένο, νόστιμο φαγητό μια ηλιόλουστη Κυριακή είναι το αντίδοτο στην καθημερινότητα και το καλύτερο αγχολυτικό για την εβδομάδα που έρχεται. Η οικειότητα είναι η μαγική συνταγή για τα πάντα κι εμείς ψάξαμε και σας προτείνουμε τα εστιατόρια που όχι μόνο θα σας κάνουν να νιώσετε ακριβώς αυτή την απροσποίητη ξεγνοιασιά, αλλά θα γιατρέψουν και την πείνα σας.

Felicità

Ο Κωνσταντίνος Μπόλλας, ο ιδιοκτήτης αυτού του ξεχωριστού aperitivo & wine bar στο Ρουφ δεν είναι παθιασμένος μόνο με τα κοκτέιλ και το κρασί – το φαγητό κρατάει πρώτη θέση στην καρδιά του και ο ίδιος είναι μερακλής μάγειρας. Ήταν πολύ φυσικό, λοιπόν, για εκείνον να αποφασίσει τις Κυριακές να τις αφιερώσει στις γευστικές μας αναμνήσεις και στην αναβίωση της παράδοσης του «μαζί», μέσα από τα Family Tables που ξεκινούν από τις 15:00.

Έχει, φυσικά, άξιο σύντροφο σε αυτή του την προσπάθεια τον Νίκο Ντιναπόγια στην κουζίνα και παρέα τα κυριακάτικα μεσημέρια ετοιμάζουν ένα τραπέζι γεμάτο Ελλάδα, με το μενού να μην είναι σχεδόν ποτέ το ίδιο και να βασίζεται στην έμπνευση της στιγμής και σε ότι φρέσκο ανακαλύψουν.

Κατά καιρούς έχουμε βρει εδώ αχνιστά γιουβέτσια, παραδοσιακές κρεατόπιτες και χορτόπιτες, σούπες και κρέατα φούρνου. Την προηγούμενη Κυριακή, για παράδειγμα, οι προτάσεις τους περιλάμβαναν ανάμεσα στα άλλα μοσχαρίσια σπαλομίτα σοφρίτο με τερίνα πατάτας και κρέμα σελινόριζας, χειροποίητη πίτα με τσουκνίδα και σέσκουλα και χούμους ρεβίθι με τηγανητή αγκινάρα. Δεν λείπουν, φυσικά, τα γλυκά, δηλαδή το βάσκικο cheesecake τους και μια δική τους εκδοχή σε τιραμισού.

Η λίστα των κρασιών, με περίπου 110 ετικέτες, περιστρέφεται γύρω από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, ενώ για να ξεκινήσετε το φαγητό σας ιδανικά είναι τα γλυκόπικρα spritz τους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Felicita – Aperitivo & Wine Bar (@felicita.athens)

 

Μεγάλου Βασιλείου 40, Ρουφ, τηλ. 2110015858

GB Roof Garden Restaurant

Το νέο Sunday Roast, μια εμπειρία αφιερωμένη στη συντροφικότητα, στην οικογενειακή θαλπωρή και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία ζωντανεύει στο GB Roof Garden Restaurant του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Εκεί, κάθε Κυριακή μεσημέρι στρώνεται ένα τραπέζι που τιμά την Ελλάδα με πρωταγωνιστή το ψητό αρνί στη γάστρα με μυρωδικά, που συνοδεύεται από γιαούρτι με τσαλαφούτι και μαντζουράνα. Και φυσικά δεν μένουμε μόνο εκεί. Το μενού που έχουν επιμεληθεί ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας  περιλαμβάνει επίσης τραγανά τηγανητά αρνίσια γλυκάδια με πικάντικα μπαχαρικά, χειροποίητη πίτα στα κάρβουνα, ζουμερές σεφταλιές από σπάλα με σάλτσα δυόσμου, αλλά και τραγανές πατάτες φούρνου με αλάτι δενδρολίβανου, πιάτα δηλαδή που υμνούν τις παραδοσιακές γεύσεις της δικής μας κουζίνας.

Για όσους αναπολούν τα οικογενειακά τραπέζια της παιδικής τους ηλικίας, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τις δικές τους αναμνήσεις, το Sunday Roast είναι το ιδανικό- αν στην εξίσωση βάλουμε την αξεπέραστη αρχοντιά του GB Roof Garden, τη μαγευτική θέα της πόλης από ψηλά και την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση το κυριακάτικο τραπέζι μετατρέπεται σε μια πραγματική γιορτή.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hotel Grande Bretagne, Athens (@hotelgrandebretagne)

 

Γεωργίου Α’ 1, Σύνταγμα, τηλ. 2103330000 

Maison Colette

Το γαλλικό εστιατόριο του Ψυχικού που άνοιξε μόλις πριν ένα χρόνο περίπου, καθιερώθηκε γρήγορα ως η αγαπημένη μπρασερί της περιοχής. Το δίδυμο των αδερφών Δημήτρη και Θανάση Σταμούδη επιμελείται το μενού εδώ, το οποίο ξεκινά να σερβίρεται από νωρίς και διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ. Με τον καιρό να μας δείχνει το καλό του πρόσωπο σιγά, σιγά, η περιποιημένη αυλή του Maison Colette αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό για κυριακάτικα μεσημέρια με παριζιάνικη φινέτσα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί chèvre, αχλάδι, κολοκυθόσπορους και μια vinaigrette με μέλι και βαλσαμικό ξίδι και κατόπιν να δώσετε πάσα στα σούπερ comfort ριγγατόνι με μαύρη τρούφα και άγρια μανιτάρια ή στο signature burger “Maison Colette” με καπνιστό μπέικον, γραβιέρα, σπιτικές πίκλες και dijon mayo.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maison Colette (@maisoncolette.athens)

Κι επειδή είναι Κυριακή και το ψητό κρέας είναι must, μπορείτε κατόπιν να παίξετε ανάμεσα σε μια μέτρια ψημένη entrecote με πλούσια σάλτσα café de paris ή μια ζουμερή côte de bœuf με ψήσιμο à point με σως béarnaise και άφθονες τραγανές, τηγανητές πατάτες. Θα ολοκληρώσετε, φυσικά, με την crème brûlée με βανίλια Μαδαγασκάρης και βατόμουρα. Σημειώστε πως στα συν του εστιατορίου περιλαμβάνονται η πλούσια wine list, αντάξια της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας, την οποία υπογράφει η Μαρία Ρούσση, αλλά και το υποδειγματικό σέρβις.

 

Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2102650200 

Γιουβετσάκια

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια οι Κυριακές κυλούν αλλιώς στην Άνω Γλυφάδα χάρη στο καλοφαγάδικο του Χάρη Τζίτζη. Έχει φίλους πιστούς που έρχονται εδώ γιατί ξέρουν πως θα βρουν απλά πιάτα φτιαγμένα όμως με τα καλύτερα υλικά, μιας και ο αεικίνητος ιδιοκτήτης οργώνει τις λαϊκές της Αττικής προκειμένου να εντοπίσει ότι καλύτερο έχουν οι πάγκοι. Εδώ θα βρείτε φρέσκο καλαμαράκι, χταποδάκι ντόπιο ξυδάτο,  λακέρδα, σκουμπρί λιαστό και ταραμοσαλάτα  παραγωγής τους, φρέσκιες καραβίδες Χαλκίδας, αυθεντική τυροκαυτερή με φέτα και αψάδα διαρκείας και άψογα βρασμένα χόρτα και ραδίκια. «Επενδύστε άφοβα» στα κρεατικά σχάρας δηλαδή στη σιτεμένη μπριζόλα από τη Νάξο, στο συκώτι, στο μπούτι κόκορα χωρίς κόκαλο, αλλά και στους φημισμένους λαχανοντολμάδες του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giouvetsakia_Glyfada (@giouvetsakia_glyfada)

Νόστιμο είναι και το μοσχαράκι γιουβέτσι, ενώ αν πετύχετε το μακεδονικό κοκορετσάκι γάλακτος που ψήνεται στον φούρνο, μη διστάσετε να το παραγγείλετε. Μπορείτε να καθίσετε μέσα, στην περιποιημένη σάλα με τις αφίσες από παλιές ελληνικές ταινίες, αλλά αν ο καιρός το επιτρέπει και βρείτε τραπεζάκι στην αυλή με τα γεράνια και τις λεμονιές, θα νιώσετε λες και έχετε διακτινιστεί πίσω σε μια άλλη εποχή.

 

Ιθώμης 20 και Μωρέως 45, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 2109648081

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα