Site icon NewsIT
08:00 | 10.01.25

Λαχανόρυζο λεμονάτο: Εύκολο, νόστιμο και πολύ θρεπτικό

Λαχανόρυζο λεμονάτο: Εύκολο, νόστιμο και πολύ θρεπτικό
Ηλιάνα Σκιαδά

Για τους κρεατοφάγους μπορεί να γίνει και με κιμά

Το λάχανο είναι κατ’ εξοχήν χειμωνιάτικο υλικό και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους.

Έτσι, το λαχανόρυζο είναι μια εξαιρετικά εύκολη λύση για τα καθημερινά μενού της εποχής. Ένα θρεπτικό πιάτο, με ταπεινά υλικά, που είναι έτοιμο μέσα σε μισή ώρα.

Αν θέλετε να πείσετε την οικογένεια, να αγκαλιάσει το φαγάκι αυτό, δεδομένης της υψηλής θρεπτικότητάς του, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κιμά.

Απλώς, σοτάρετε 300 γραμμάρια κιμά, μοσχαρίσιο ή χοιρινό, πριν από τα λαχανικά και κατόπιν συνεχίζετε κανονικά την εκτέλεση, παρακάτω.

Σερβίρετε με λίγο γιαούρτι και πάπρικα για ένα βορειοελλαδίτικο touch.

Λαχανόρυζο με λεμόνι

Υλικά:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό λάχανο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 πράσο 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 καρότο 
  • 2 κλωνάρια σέλερι 
  • 2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό
  • 1 φλ. ρύζι 
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμό)

Εκτέλεση:

Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε, ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και χοντροκομμένο το πράσο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, που θέλει περίπου 15 λεπτά για να μαλακώσει.

Τσεκάρουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Σβήνουμε το μάτι.

Αφήνουμε το λαχανόρυζο σκεπασμένο με πετσέτα για λίγα λεπτά, για να «τραβήξει» και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version