Θυμίζουν τις καραμελένιες φιορεντίνες και είναι τέλεια για κάθε οικογενειακή και φιλική συγκέντρωση. Γίνονται εύκολα και κάνουν τις μέρες μας να φαίνονται γιορτή.
Είναι τραγανά και μαστιχωτά, είναι από τα πιο δημοφιλή μπισκότα στον Αμερικανικό Νότο και ήρθε η ώρα, να τους δώσετε σήμερα, μία ευκαιρία στην κουζίνα σας.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τα μπισκότα αυτά, με σταφίδες ή κομμάτια σοκολάτας, ή να τα ραντίσετε, μόλις ψηθούν, με λιωμένη σοκολάτα που θα στερεοποιηθεί.
Επίσης, τα «δαντελωτά» μπισκότα βρώμης, θα μείνουν τραγανά για μέρες, αν αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο.
Δαντελωτά μπισκότα βρώμης
Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα, το ταψί όπου θα ψήσουμε τα μπισκότα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και μετά προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας, από το μείγμα για κάθε μπισκότο αφήνοντας τουλάχιστον 6-8 εκατοστά απόσταση μεταξύ των μπισκότων.
Ισιώνουμε το κουρκούτι σε κύκλο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Ψήνουμε για 13 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα στολίσουμε με λιωμένη σοκολάτα ή τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.