Site icon NewsIT
16:00 | 20.01.25

Εύκολο brownie με κακάο, έτοιμο σε 25′

Εύκολο brownie με κακάο, έτοιμο σε 25′
Ηλιάνα Σκιαδά

Ιδανικό βραδινό (cheat) σνακ

Ίσως το πιο λαχταριστό και επιθυμητό σοκολατένιο γλυκάκι στον κόσμο. Ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και μπορεί να γίνει του ονείρου, με μία μπάλα παγωτό, ή λιωμένη σοκολάτα.

Αυτή είναι ίσως ή απλούστερη συνταγή, για brownies, ωστόσο υπάρχουν κάποια χρήσιμα tips, για σίγουρη επιτυχία.

Μπορείτε να στρώσετε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ώστε να ξεφορμάρονται εύκολα τα brownies αφού κρυώσουν ελαφρά.

Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε, γιατί θα στεγνώσουν και θα ξεραθούν. Η επιφάνεια σταθεροποιείται το εσωτερικό, όμως, θα πρέπει να διατηρεί τη υγρασία του.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό και το αλεύρι με το κακάο, κοσκινισμένα.

Brownies

Υλικά:

Μείγμα 1:

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 βανιλίνες

Μείγμα 2:

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε όλα τα υλικά του μείγματος 1, σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (μείγμα 2).

Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά και σύντομα, με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Αδειάζουμε σε μικρό ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει για 10-15 λεπτά και μετά κόβουμε σε κομμάτια

Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό ή απλά με λίγη λιωμένη σοκολάτα από πάνω και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπολ, για να μην ξεραθεί.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version