Site icon NewsIT

Εύκολο κοτομπέικον στο σπίτι με 3 υλικά

14.10.2024 | 08:00
Εύκολο κοτομπέικον στο σπίτι με 3 υλικά

Αν σκέφτεστε σαν και μένα, τότε βλέποντας ή τρώγοντας ένα πιάτο, ή ένα χιλιομαγειρεμένο υλικό, αυτόματα επεξεργάζεστε τρόπους για τo βελτιώσετε σε γεύση. Γι’ αυτό το λόγο διαβάζουμε για φαγητό, συζητάμε για συνταγές και τρώμε τοπικές κουζίνες στα ταξίδια μας. Για να έχουμε περισσότερες ιδέες και να βελτιώνουμε συνεχώς, τη μαγειρική μας δεξιότητα.

Το κοτόπουλο ας πούμε, μπορεί να σε οδηγήσει στον παράδεισο, όταν είναι όμορφα και ζουμερά μαγειρεμένο, αλλά και στην απόλυτη βαρεμάρα, όταν το βλέπεις, μονίμως αφυδατωμένο, δίπλα σε πατάτες φούρνου.

Το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, αποτελεί σίγουρα πρόκληση στην κουζίνα. Έτσι όταν σκέφτεσαι να προσθέσεις γεύση, το μπέικον μπαίνει στη σκηνή.

Αν στο ντουλάπι σου έχεις και μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, τότε μπορείς να φτιάξεις σε ένα 10λεπτο, μια απίστευτη νοστιμιά, που έχει γεύση, εμφάνιση και ανάλογα τον συνδυασμό που θα κάνεις στη γαρνιτούρα, πράσινη σαλάτα, βραστά λαχανικά, πίτες, ρύζι ή πατάτες, τότε μπορεί να είναι σύμφωνος και ο διατροφολόγος σου με αυτή τη συνταγή.

Τα 3 υλικά για το κοτόπουλο που θα σου ζητούν ξανά και ξανά

Υλικά:

2 μικρά ή μέτρια φιλέτα κοτόπουλου

8 φέτες μπέικον

1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα να κάψει καλά, ένα μαντεμένιο τηγάνι ή ένα χοντρό αντικολλητικό ταψί.

Επιλέγουμε μικρά φιλέτα για να ψηθεί το κοτόπουλο στον ίδιο χρόνο με το μπέικον. Τα ανοίγουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και δημιουργούμε 4 λεπτά φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών για κοτόπουλο (ή αν βρείτε μείγμα cajun, ακόμη καλύτερα).

Τυλίγουμε 2 φέτες μπέικον, το οποίο έχουμε βγάλει από το ψυγείο, να πάρει θερμοκρασία δωματίου, γύρω από κάθε ένα φιλέτο. Το καλύπτουμε ολόκληρο και δεν μας πειράζει αν βγει λίγο έξω από τα όρια του κοτόπουλου.

Βγάζουμε από το φούρνο, προσεκτικά, το τηγάνι ή ταψί που έχει πιάσει πολλή υψηλή θερμοκρασία και τοποθετούμε τα κοτομπέικον με τις ενώσεις κάτω. Τα ψήνουμε για 4 λεπτά και τα γυρίζουμε με την τσιμπίδα για να διατηρήσουν το σχήμα τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο 5-6 λεπτά ακόμη.

Αν θέλετε έξτρα τραγανό μπέικον γυρίστε το στο γκριλ για 2-3 λεπτά.

Μαγειρική και tips Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version