Οι καλύτερες συνταγές, είναι οι γρήγορες συνταγές. Όλοι το ξέρουν αυτό. Όταν ο λίγος χρόνος, στην κουζίνα, μπορεί να δώσει νόστιμες, αλλά και υγιεινές λύσεις για το γεύμα μας, τότε έχουμε best seller.
Η παρακάτω συνταγή, είναι νόστιμη, υγιεινή, γρήγορη, θέλει λίγα υλικά και ετοιμάζεται σε ένα ταψί, όσο εσείς κάνετε κάτι πιο δύσκολο από όλα αυτά που περιέγραψα, μόλις γυρίσετε στο σπίτι, από τη δουλειά, το βράδυ. Το να πετάξετε τα πάντα σε ένα ταψί και να αφήσετε τον φούρνο σας να κάνει όλη τη δουλειά, είναι μαγεία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα ακόμη στα συν αυτής της συνταγής, είναι ότι το καθάρισμα, μετά, είναι παιχνιδάκι. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεστε πολλά πιάτα και σκεύη, για προετοιμασία και ότι θα ψήσετε πάνω σε χαρτί ψησίματος, που θα πεταχτεί αμέσως μετά, δεν θα καταλήξετε με έναν νεροχύτη γεμάτο σκεύη, μετά το δείπνο. Αυτό είναι τεράστιο όφελος για εκείνους που τους αρέσει το μαγείρεμα αλλά δεν θέλουν τη λάτζα, που αυτό συνεπάγεται.
Ένα tip για αυτό το πιάτο, είναι να επιλέξετε φιλέτα, σολομού από το κέντρο, ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα μαγειρευτούν στον ίδιο χρόνο. Η άκρη της ουράς του ψαριού είναι λεπτή και θα καταλήξει παραψημένη και στεγνή αν τη βάλετε σε αυτή τη συνταγή. Επίσης, διαλέξτε μικρές-μικρές πατατούλες, για να γίνουν γρήγορα.
Φιλέτα σολομού με pesto, baby πατάτες και φασολάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά:
- 1 κιλό baby πατάτες τις μικρότερες που θα βρείτε
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χωρισμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χωρισμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι , χωρισμένο
- 2 χούφτες πράσινα φασολάκια στρογγυλά (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- 4 φιλέτα σολομού με δέρμα
- 4 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο
- φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού, για γαρνίρισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε μπολ, με τη μία 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Απλώνουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Στο ίδιο μπολ που ετοιμάσαμε τις πατάτες, βάζουμε τα πράσινα στρογγυλά φασολάκια και πασπαλίζουμε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες για 15 λεπτά, προσθέτουμε στο ταψί τα φασολάκια και ανακατεύουμε με τις πατάτες. Σπρώχνουμε τα λαχανικά γύρω-γύρω στη λαμαρίνα και τοποθετούμε τον σολομό με τη φλούδα προς τα κάτω, στο κέντρο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το πέστο, πάνω στα φιλέτα.
Ψήνουμε μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ροδίζουν και να μαλακώσουν και ο σολομός να σπάει εύκολα σε κομμάτια, με ένα πιρούνι, δηλαδή, για 12 έως 14 λεπτά.