Τι μπορείς να φτιάξεις στα γρήγορα, για βραδινό, με μισό κιλό κιμά; Λίγα μπιφτέκια, ή μια γρήγορη μπολονέζ, ίσως.
Σας έχω μία ιδέα για γρήγορο ασιατικό stir fry, με κιμά μοσχαρίσιο, που κάνει τους δικούς μου, στο σπίτι, πάντα χαρούμενους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα πιάτο, αλμυρό, γλυκό, με πλούσια αρώματα τζίντζερ και σκόρδου και τόσο μα τόσο, εύκολο, με μόλις 5 υλικά.
Το ρύζι θα σας πάρει περισσότερη ώρα για να ετοιμαστεί, οπότε ή ξεκινάτε με την προετοιμασία του ρυζιού ή προμηθεύεστε το έτοιμο ρύζι ατμού που θέλει μόνο ζέσταμα.
Αυτά τα υλικά, που σας δίνω παρακάτω, είναι για 2 άτομα. Διπλασιάστε τις ποσότητες αν περιμένετε παρέα, ή πεινασμένα παιδιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Stir fry με μοσχαρίσιο κιμά
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ (από ένα κομμάτι 5 εκατοστών)
- 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο τριμμένο (από 6 σκελίδες)
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, με λίπος ή χωρίς
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύη (ή ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου)
- Μαγειρεμένο ρύζι ατμού και το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το λάδι και όταν αρχίσει να κυματίζει, ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε τον κιμά και το αλάτι, σπάζοντας το κρέας με ένα κουτάλι, ανακατεύοντας συχνά για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και την αγαύη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Θέλουμε ο κιμάς να είναι υγρός και γυαλιστερός και να μην στεγνώσει.
Σερβίρουμε τον κιμά, πάνω από ρύζι, με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, κυρίως το πράσινο μέρος τους.